Реклама / Ads
124| 9228 |16.12.2012 ПОЛИТИКА

БСП: Държавата просто абдикира

.
"Държавата абдикира от свои основни задължения към българските граждани и ние категорично възразяваме срещу това поредно прехвърляне на отговорности", заяви в Пловдив Мая Манолова, народен представител от Коалиция за България и член на Комисията по здравеопазване.
 

"След като Българския лекарски съюз отказа да подпише новия рамков договор управляващите от ГЕРБ се готвят за пореден път да пренебрегнат съсловните организации. На спешно, извънредно заседание на Комисията по здравеопазване, свикано за вторник, ГЕРБ внасят промени в Закона за здравното осигуряване.

Предложението касае легализиране финансирането на дейности от НЗОК, които до този момент се поемаха от Министерство на здравеопазването. Така финансирането на ваксините за задължителни имунизации и реимунизации, проследяването на болни с психични заболявания, на болните с кожно-венерически заболявания, интензивното лечение и асистираната репродукция ще преминат към Националната здравноосигурителна каса и ще се заплащат от здравноосигурителните вноски на всеки един осигуряващ се българин", допълни Манолова.

"От ангажимент на държавата тези дейности се превръщат в ангажимент на всеки един от нас", подчерта депутатът от ПГКБ.

"От тук нататък, ако това решение се приеме, всички допълнителни дейности, невписани в рамковия договор ще могат да се включват само с решение на надзорния съвет на НЗОК по предложение на неговия управител. Това води и до ограничаване на лицата, с прекъснати здравноосигурителни права от достъпа до тези услуги. БСП категорично възразява срещу този подход, защото това е и дискриминиране на българските граждани.

ГЕРБ изключва Българския лекарски съюз от вземането на решения, касаещи пациентите и работата на лекарите. ГЕРБ дойдоха на власт с предизборно обещание за диалог със съсловните организации, но и това тяхно обещание се спука като балон", категорична бе Мая Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 167| 14799 |08.06.2012 Ю. Вучков: Временна военна власт ще оправи държавата! . 47| 8033 |04.04.2012 М. Димитров: Всичко в държавата се подслушва . 147| 11356 |07.11.2011 Костов разгада, че държавата се готви да излее милиарди в АЕЦ "Белене" . 15| 6121 |08.08.2011 Държавата VS. Лукойл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads