Реклама / Ads
0| 4955 |18.06.2015 ПОЛИТИКА

БСП: ГЕРБ, ДПС и АБВ предадоха българите за сметка на банкерите

.
Мая Манолова и Чавдар Георгиев
„В пленарна зала ГЕРБ за пореден път предадоха своите избиратели, редовите български граждани, задъхващи се под бремето на частните съдебни изпълнители и на банковия произвол”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова пред журналисти в парламента. Тя коментира, че прословутият и омразен на гражданите чл. 417 е оцелял със 7 депутатски гласа.
 
„Дали това са гласовете на ГЕРБ или на някоя от присъдружните им партии, които не подкрепиха негова отмяна – АБВ, РБ, можем само да предполагаме”, каза още тя. Според нея е сигурно, че зачестилите напоследък посещения на банкери в парламентарните групи на мнозинството са дали своя резултат. Манолова обясни, че на първо четене е била приета отмяната на този член, но днес той е оцелял в пленарна зала без аргументи. „Очевидно аргументите са с такова естество, че не могат да бъдат споделени и представени пред българските граждани”, коментира народният представител. Тя подчерта, че е било създадено фалшиво очакване, че този текст ще бъде променен, ще бъдат намалени таксите на частните съдебни изпълнители, ще бъде променен начина на призоваване,  хората ще могат да обжалват оценките на недвижимите имоти, които са изкарани на публична продан. Манолова обясни, че десетки граждани са писали до парламентарната група на БСП и представи жена, която разказа своята история - дълг от 180 лв, след като е минал през частни съдебни изпълнители, става 1173.69 лв. Жена уточни, че има две деца, а в момента й е запорирана заплатата и нейното имущество се изнася от дом, който дори не е неин. „Нормално ли е в България хората да бъдат докарвани до ръба? Да бъдат съсипвани заради несъвършенства на закона?”, попита Мая Манолова.


„Днес се случи едно позорно гласуване в българския парламент и се видя, че на лице е позорно мнозинство. Това е едно банково мнозинство и в него участват и ГЕРБ, и ДПС, и АБВ. И който ви каже, че АБВ е лява партия, повече не му вярвайте”, заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. Според него АБВ е партия, която гласува против избирателите си. Той е категоричен, че днес е била отнета възможността да се защитават българските данъкоплатци. „Ще дойдат и ще ви вземат всичко, като на тази жена, а вие дори няма да разберете, че срещу вас има заведено производство. Дори и срещу това гласуваха днес – да няма нормален начин на съобщение, че срещу вас има предявен иск”, каза още той. Георгиев коментира, че няма да може по никакъв начин да се спре това изпълнение, освен ако не се даде същата сума. „Вие ако имате тази сума, ще взимате ли някакви заеми? Аз съм потресен. Такова безочие и безскрупулност, такава арогантна постъпка от страна на това банково мнозинство. Всички трябва да въстанем срещу тази банкова мафия, срещу тази мафия на частните съдебни изпълнители. От БСП няма да се откажем от тази борба”, заключи Чавдар Георгиев.

Фрогнюз Ви напомня, че е ограничена възможността за коментари заради решение на съда в Страсбург, според което всяка медия в България носи отговорност за написаното във форумите. Благодарим Ви, че сте наш читател!  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 12631 |07.01.2015 Костадинов за Фрог: Докато ДПС подменяше историята, на българите ни забраниха да сме жертви . 10| 5276 |05.11.2014 Секат Гордиевия възел на 3-странна среща: ГЕРБ, РБ, ПФ? . 18| 5840 |14.10.2014 Имамов недоумява: Въпреки близостта с ГЕРБ, оставаме извън управлението . 5| 6218 |07.10.2014 Константинов:Българите гласуваха малко, но средноевропейски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads