Реклама / Ads
2| 4618 |14.02.2018 ПОЛИТИКА

БСП изтри скандален текст от декларацията си за Народния съд

.
БСП изтри скандален текст, оправдаващ Народния съд, от своето обръщение до премиера Бойко Борисов против провеждането на Луковмарш, пише „Сега”.
 
Вчера пресцентърът на левицата разпространи официална позиция, с която попита министър-председателя ще реабилитира ли фашизма с разрешаването на националистическото шествие.

В края на обръщението до него обаче фигурираше изречението: "Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер. Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

Няколко часа по-късно обаче последното изречение липсваше.
От централата на БСП коментираха пред медии, че авторът на текста е изразил "лично мнение", което не е мнение на партията. Не стана ясно обаче кой е той. Неофициално обаче социалисти разказват, че появата на въпросния текст е недоглеждане.

На заседанието на Изпълнителното бюро на БСП във вторник се взело решение да се напише остра позиция срещу провеждането на Луковмарш. Задачата била поставена на зам.-председателя на партията и на Народното събрание Валери Жаблянов. Лидерът Корнелия Нинова, която обикновено четяла такива текстове преди да бъдат публикувани, я нямало и така този видял бял свят. След случилото се Нинова била много ядосана, съобщи "Клуб Z".
Само преди две седмици Жаблянов отказа да почете жертвите на комунизма с поисканата в Народното събрание минута мълчание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5519 |31.03.2017 Станишев: Участие на патриотите във властта би било проблем в европейския контекст . 105| 10175 |30.03.2012 Първанов обвини Станишев за скандален клип в интернет . 2| 5641 |08.02.2010 М. Димитров: Президентското вето е измъчен текст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads