Реклама / Ads
68| 9652 |27.07.2012 ПОЛИТИКА

БСП качва Бузлуджа с възгласи: Решимост за промяна!

.
Бай Тошо, Дядото и Георги димитров очакват младата смяна
На 28 юли, точно когато в Лондон ще стартират състезанията по колоездене, бокс, стрелба с пистолет и баскетбол, българските социалисти ще се съберат на Бузлуджа. Много от тях катерят върха с олимпийският девиз: Не е важен резултатът, а участието. Там ще се проведе традиционният Национален събор на левицата Бузлуджа 2012 под надслов „РЕШИМОСТ ЗА ПРОМЯНА".
 
В местността  „Историческа поляна" членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121- ата годишнина на организираното социалистическо движение в България. Празника на БСП си остава на 2 август.

Тазгодишният  Национален събор ще започне в 10.00 ч. с художествена програма – подгряващи революционни песни. След това ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Малко преди обед при паметниците в района и на поляната, точно 121 нови млади членове на партията ще получат  своите електронни членски книжки. Младежите от БСП ще издигнат в небето десетки хвърчила със символите на БСП. Комсомолците на БСП продължават и в планината кампанията на ПЕС срещу младежката безработица. За целта е опъната специална шатра, където млади социалисти ще разясняват мерките на  ПЕС срещу младежката безработица. („Дано да дават и нещо за пиене, че иначе ще е голяма скука”, - коментар на млад социалист кариерист.) На поляната ще има разположени и шатри, където всеки социалист може да стане активист на ПЕС. Как точно, не се обяснява дори в сайта на партията, но това не е толкова важно.

Началото на националния политически митинг е предвидено за 11.30ч. От сцената кметът на гр.Белене Петър Дулев ще  агитира за необходимостта от строителството на АЕЦ „Белене", а зам.- председателят на БСП Янаки Стоилов ще обяви резултатите от кампанията за провеждане на референдум и най-добре представилите се активисти, общини и области. Около 12.00 ч. депутатът от ПГКБ Ивелин Николов  ще обяви носителя за 2012 г. на наградата на Фондация „Институт Николай Добрев" за млад политик.

Ще бъде обявен и носителят за 2012 г.  на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора". Около 12.10 ч. Шефът на комсомолците Явор Гечев ще обяви продължаването на младежката кампания „Предай звезда нататък", която започна именно на Бузлуджа преди 1 година. Предай звезда нататък... Направо невероятно!

Черешката на тортата ще се появи около 12,30 часа. В смисъл, че тогава а пленирана голяма реч на председателят  на БСП  и президент на ПЕС Сергей Станишев. (Всички клакьори са в повишена бойна готовност.)

Предишния ден, 27 юли, петък, в 19.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка  в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война и на 134-тата годишнина от Освобождението на България.

Като се стъмни поляните ще бъдат осветени с прожектори в бяло, зелено и червено.

 

И понеже социалистите ще връчват награда на името на Георги Кирков – Майстора, не е лошо да припомним негови думи от 1900 година.


„Партията изобилства с дребнобуржоазни глави, натъпкани със социалистическа фразеология. Чудно ли е подир това, ако идеолозите на „широкия” социализъм, т.е. на дребнобуржоазното недомислие, намерили наготово такава неустановена и податлива среда, в две години отгоре можаха да си спечелят не само правото на гражданственост, но и правото да си разиграват коня от единия до другия край на партията?Само „широките” могат да бъдат доволни от подобно положение, в което се намира днес партията, защото само при такова положение те могат да виреятТяхното интимно желание е да изменят само характера на партията, но да й запазят името - като вкусна примамка. Те имат нужда само от „фирмата”. Всичките усилия… от две години насам са насочени именно към това - да обсебят „фирмата”, защото без тая „фирма” - без фирмата на Работническа социалдемократическа партия, те ще се окажат едно недоразумение в нашия живот, каквото са и в нашите редове… Няма съмнение, че една социалистическа партия, изпаднала в  подобно дередже, вече носи в себе си червея на разложението и нейната смърт е само един въпрос на времето.”

 

Бузлуджа, 2012 г. – открийте разликите...

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6970 |17.04.2011 БСП: На Бузлуджа ще обявим кандидат-президента . 38| 8327 |03.08.2010 Социолози: Рейтингът на Цветанов стопиран; Борисов качва; Първанов -трети . 23| 7076 |22.10.2009 НЦИОМ: Румяна Желева качва 18% доверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads