Реклама / Ads
10| 3402 |09.02.2021 ПОЛИТИКА

БСП: Луковият марш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество

.
Изпълнителното бюро на Българската социалистическа партия излезе с остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“.
 

„За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза“, алармираха от левицата.


В декларацията се казва още, че под фалшив предлог, че се защитава възраждането на българската държава и нейния просперитет, организаторите на Луковиямарш отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.


„Провеждането на т.нар. “Луковмарш“ е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество - общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта“, изтъкват от БСП.


От Изпълнителното бюро са убедени, че шествие в чест на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през 20-ти век, е огромна грешка.


„Настояваме, всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия и категорично да осъдят всички форми на фашистки и националистически прояви“, призоваха от левицата.


БСП се обърна и към кметa на София Йорданка Фандъкова с призива ясно да заяви позицията си по темата "Луковмарш" и отново да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване провеждането на този парад на омразата.


„Наш дълг е да се противоставяме на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация“.


От левицата призовават всички институции и политически партии категорично да защитят и този път европейските и националните ценности на толерантност и солидарност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 12393 |01.02.2021 Независима аналитичната мрежа: Борисов само с 30% шанс да бъде избран отново за премиер . 20| 5486 |11.11.2020 Вицепремиерът Дончев за президента: Има самоусещане за жив класик. ”Мутри, вън” не е знаме на прехода . 5| 5420 |01.11.2020 Републиканци за България: Жизнени сили има само онова общество, което уважава своите будители . 7| 10998 |25.08.2020 Само във Фрог: ДКСИ препъва съветника на президента, в опит да обжалва пред съда отнетия му достъп до секретна информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads