Реклама / Ads
29| 11948 |22.10.2010 ПОЛИТИКА

БСП се обърна срещу НДСВ заради ЕС-члеството ни

.
Премиерът: Ние влязохме в ЕС с проблемите, които не успяхте да решите. Станишев: Те в голяма степен бяха заради МВР. Кой го ръководеше, аз или вие? Преговорите води партията, която ви издигна за депутат през 2005 г. Преди това Борисов и Волен Сидеров си стиснаха ръцете в пленарната зала, което веднага предизвика реакции в редиците на БСП и ДПС.
 

Волен Сидеров демонстрира уважение към премиера Бойко Борисов в рамките на петъчния парламентарен контрол днес. По време на заседанието се наложи лидерът на партия "Атака" да излезе на трибуната, за да отговори на нападки от страна БСП. Преди да постави магнитната карта в пулта атакистът първо отиде при Бойко Борисов, който днес присъства на парламентарния контрол и му стисна ръката. Жестът на атакиста беше приет със смесени чувства в залата. Опозицията светкавично започна да подвиква на двамата партийни лидери пиперливи кометари, докато някои от хората на Борисов изръкопляскаха. С появата си в парламента премиерът тутакси напълни залата с депутати от ГЕРБ, които преди това се разхождаха из кулоарите. По време на заседанието до премиера стоя Цветан Цветанов.

Според народните представители от партията на Борисов ръкостискането между премиера и Сидеров опровергавало злобните коментари на БСП и ДПС, че предстои "развод" между "Атака" и ГЕРБ. В хода на заседанието министър-председателят трябваше да отговори на въпрос на Сергей Станишев. Той попита политическия си опонент дали е съгласен с думите на Цветанов, изречени в Брюксел, че страната ни не е трябвало да влиза в ЕС. "Вицепремиерът постави Еврокомисията в глупаво положение, както и всички делегации, които идваха през годините и видяха промените, които доведоха до приемането ни в ЕС", каза Станишев.

Борисов отговори, че е съгласен с Цветанов, но уточни, че той е имал съвсем друго пред вид. "Ние сме партньори на съюза и като такива трябва да сме честни с членките. Влязохме в Европа с всички проблеми, които вашето правителство не можа да реши", каза премиерът. Той помоли Станишев да не се включва в атаката срещу вицепремиера, която върви през последните дни. В заключение Борисов отново обвини предишното правителство за всички проблеми, които са му завещали и заяви, че отива да види какво се случва с Цанков Камък.

Станишев пък му отговори, че много от нередностите са дошли от лошата работа на МВР от времето, когато Борисов бе главен секретар. "Преговорите с ЕС се водеха от партията, от която вие бяхте кандидат за депутат", каза още лидерът на БСП. Министър-председателят не пожела да отговори на атаките, с които опонентът му засипа доскорошните си партньори от НДСВ. Frognews.bg припомня, че на последното заседание на 47-мия конгрес на БСП миналата събота нито един политик от царската свита не уважи събитието.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5941 |24.09.2010 Първанов и Бъсеску в ромска завера срещу Борисов . 28| 6364 |21.09.2010 СДС против ордена на Берон заради агент Бончев . 5| 5888 |20.07.2010 Брюксел отчете: София спря пасивната съпротива срещу ЕС . 40| 18389 |29.04.2010 Желева си направи харакири, вдигна сатър срещу Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads