Реклама / Ads
14| 5504 |31.01.2010 ПОЛИТИКА

БСП със семинар анти ГЕРБ в Хисаря

.
Източник: Бсп
Липсата на подкрепа за инвестиционния процес и спирането на големите проекти са основен проблем, който възниква в резултат на политиката на правителството на ГЕРБ.
 
Това обяви социалистът Петър Димитров на семинар на столетницата в Хисаря, провеждащ се през уикенда. Депутатът изтъкна, че освободените от бюджета 600 млн. лв. трябва да се пренасочат към големите инфраструктурни и енергийни проекти. Според социалистите българската държава трябва да подкрепи отново бизнеса с втори транш от 500 млн. лв. чрез Банката за възстановяване и развитие. Петър Димитров добави, че е необходимо съучастие на държавата в размер на 20 - 30% в особено важни инвестиции. „Правителството действа прокризисно", категоричен беше Димитров.

Социалистите поставиха отново исканията си за увеличаване на минималната работна заплата от 240лв. на 280лв., увеличаване на пенсиите по швейцарското правило от 1 юли и увеличаване на заплатите в държавния сектор от 1 юли поне с 5%. „Смятаме, че това са минималните антикризисни изисквания, които правителството трябва да реализира, при положение че има резерви в бюджета", заяви Димитров.

От БСП предлагат да се разрешава предсрочното пенсиониране на мъжете, навършили 60 години и на жените, навършили 57 години при равноправни условия до края на кризата. „Това ще намали натиска върху пазара на труда", обясни Петър Димитров. Социалистите са категорични, че е необходимо да се защитят и кредитополучателите. За тази цел те предлагат държавата да съдейства за разсрочване на вземанията на кредитора.

По думите на Петър Димитров е важно да се увеличи и доверието към българската икономика и бизнес. Депутатът призова управляващите да се спрат с охулващото говорене срещу българската държава и да спрат изявите от рода на Румяна Желева. „Нужно е друго говорене от страна на управляващите и друго представяне на България", категоричен беше Димитров. По думите му Румяна Желева е нанесла по- голяма вреда, отколкото Али Агджа с обвиненията за атентата срещу папата.

Антон Кутев представи социологически данни от изследване на Живко Георгиев, проследяващо основни политически тенденции. Според него 77% от хората определят безработицата като най- важен проблем. Изследването показва, че БСП е имала най- високо обществено доверие в началото на 2007г., а най- ниско - през септември 2009г. Следва стабилизация и увеличаване на подкрепата за социалистическата партия- в началото на 2010г. БСП има подкрепа от 13,4%. Обратната тенденция се наблюдава при ГЕРБ - доверието в партията е спаднало със 7%. Кутев изтъкна, че представените данни не отчитат промяната на обществените нагласи след скандала с Румяна Желева. „Хубавото за БСП е, че се е оттласнала от дъното, но ни чака още много работа", заяви Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6139 |18.01.2010 Костов разкритикува ГЕРБ за еврофондовете . 17| 5607 |11.12.2009 Не гледай партиите, виж им симпатизантите . 14| 5827 |10.12.2009 Станишев: ГЕРБ източва държавни дружества . 24| 6093 |10.12.2009 РЗС произнесе ултиматум към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads