Реклама / Ads
4| 5864 |08.08.2017 ПОЛИТИКА

БСП: 100-те дни на ”Борисов-3”: Суджук за малцина, вместо хляб за всички

.
Източник: БГНЕС
Стоте дни на кабинета на Бойко Борисов са пропиляно време за България, не бе поставен нито един от важните проблеми за българските граждани. Това заяви на пресконференция в централата на БСП Жельо Бойчев. От БСП направиха анализ на стоте дни на коалиционното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти и управленската им програма.
 

Това е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността, заяви Бойчев.

По думите му НДК, Боршош, "Суджук гейт" не са само изолирани явления, а очертават истинския профил на управлението. "Всичко се свежда само до едно - овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори", коментира той.

Тези 100 дни върнаха омразата, конфронтацията и разделението в българското общество, смята той. По думите му социалният диалог е замразен, свидетели сме на протести в МВР, хаос около проектите за модернизация на армията, опит за противопоставяне между институциите.
 
Управленската програма на ГЕРБ и ОП е чиновническа, без конкретни показатели, заяви Кирил Добрев. Според него документ с 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки е програма без фокус, "нещо като пиян ловджия".
 
Българският гражданин не може да се види в тази програмата, заяви Добрев. По думите му единственото конкретно нещо в частта за образование е двойното увеличение на учителските заплати до края на мандата. Болезнен е въпросът с недостига на кадри в армията и полицията, смятат социалистите.
 
Според БСП България трябва да използва председателството на Съвета на ЕС за важните за страната въпроси. Ако продължаваме политиката на "йес-мените", ще седим отстрани и "ще подсмърчаме като бедни африкански сомалийчета", коментира Калоян Паргов.
 
България заслужава друг тип бъдеще и перспектива, заяви Жельо Бойчев. От БСП ще изработят алтернативен проектобюджет за 2018 г. с три основни стълба - доходи, образование и сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7212 |23.07.2017 Многохилядни протести в Полша заплашват кабинета . 0| 5959 |22.07.2017 Бисер Петков: Казусът ”клас прослужено време” никога не е стоял пред кабинета . 1| 7480 |14.07.2017 Люба Кулезич: Премиерът най-беден в кабинета? Хептен ни взе за будали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads