Реклама / Ads
9| 5429 |31.05.2015 ПОЛИТИКА

БСП "Витоша": Партията няма нужда от "единаци"

.
Страхил Ангелов
БСП има нужда от единство, а не от "единаци". Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията, се казва в позицията на БСП "Витоша".
 
Ето какво се каза по -нататак в позицията на организацията:

В БСП се влиза и излиза по собствено желание и по тази причина той има пълното право да напусне партията. На Конгреса на 5-и април БСП направи промени в устава, които ще ни помогнат да засилим отговорността на всички нива от йерархията в партията. Това е част от реформата, за да можем да стегнем редиците преди изключително важните избори наесен.

В този момент, повече от всякога, не можем да допуснем всеки да говори, каквото му хрумне и да гради имидж със смели изказвания пред медиите на гърба на партията. Това носи огромни проблеми на БСП и нарушава единството в редиците ни. Проблемите, които са съвсем нормална част от работата на всяка организация, в БСП трябва да бъдат решавани на вътрешнопартийните форуми. Не можем повече да си позволяваме с лека ръка да рушим имиджа си и по този начин да губим избиратели, заради личните амбиции на някои от партийците, достигнали до определено стъпало в йерархията.

Очевидно вижданията и намеренията на Страхил Ангелов не кореспондират с правилата в организацията ни и той има пълното право да продължи пътя си извън БСП. Поведението му след заседанието на районния партиен съвет "Витоша" в петък (29 май 2015 г.), на което той заяви, че подава оставка като заместник-председател, е най-малкото неприемливо за нас. До момента официално, но устно, а не писмено, напускане на партията пред нас са заявили само трима членове от район "Витоша" - Страхил Ангелов (заместник-председател на район "Витоша" и бивш депутат от БСП), Искра Нейчева (председател на район "Витоша"), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район "Витоша".

Очакваме тримата да заявят волята си писмено, а молбата на председателя Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район "Витоша", която ще се проведе на 20-и юни 2015 г. Тогава ще бъде избран и нов районен председател. До момента са обсъдени няколко варианта от представителите на районния партиен съвет "Витоша".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8494 |18.05.2015 Радан Кънев: Няма толкова нагла корупция като в здравеопазването . 17| 6072 |17.05.2015 Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Паси за кмет на София . 5| 4989 |16.04.2015 Дончев: Много са ни контролните органи, но ги няма гражданите . 22| 6071 |16.03.2015 Министър Бъчварова: Няма да се откажа от реформите на Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads