Реклама / Ads
18| 5220 |11.01.2016 ПОЛИТИКА

Буруджиева: Разкраченият Радан - висш пилотаж в политиката

.
Това, че Лютви Местан е отстранен от ДПС е събитие от 2015-а година и искрено се надява да остане там. Относно позицията на Радан Кънев като опозиционер Татяна Буруджиева коментира по БНТ, че подобни “разкрачени положения” са много висш пилотаж в политиката и на нея ще ѝ бъде интересно да наблюдава.
 
Според нея господин Кънев не се е доказал като такъв изключителен майстор като лидер. Тя е убедена, че ДСБ чисто електорално се намира в тежко положение. По нейно мнение партията трябва да обясни на своите избиратели защо няма реформи, защо всичко онова, с което отиде та т. нар. “исторически компромиси”, всъщност не може да се реализила във властта.

Политологът обясни, че около местните избори е направена една договорка по повод на това какво ще се прави на президентските избори. Част от договорката за местните избори (за подкрепа, работа на терен и пр.) е било част от голямата договорка какво ще се случи на президентските избори, а сега тепърва трябва да се предоговаря, заяви тя. За нея големият въпрос е, че в голямата си част става дума за лидерски партии, за да се променят те това означава да има крах на лидера.

Доц. Антоний Гълъбов, също гост в "Още от деня",  смята, че е започнал един процес. През последните седмици той си мисли, че най-вероятно това се последици от местните избори. По негово мнение това, което се случва в цялата партийна система, във всички партии е по някакъв начин резултат на отката на местните избори и този процес ще кристализира в президентските избори. Социологът се надява, че това е ерозия вътре в тези партии, защото политическите партии в сегашния им вид фактически нямат бъдеще. “Кризата на доверие прерастна в катастрофа на недоверие”, каза Гълъбов.

Според него това повече не може да продължи да съществува по същия начин като фасада на някакви демократични партии, защото те не са такива. По негово мнение моментът е подходящ, защото преди президентски избори онова, което има значение е възможността да се препозиционираш, възможността да заемеш нова позиция. Той обясни, че при подкрепата на втори тур ще бъде важно до каква степен отделните политически субекти ще са постигнали съгласие помежду си. По негово мнение именно този процес ще бележи тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5750 |21.12.2015 Миков: Радан Кънев не може да е опозиция . 8| 5079 |17.12.2015 Радан Кънев иска оставката на финансовия министър . 13| 5284 |18.09.2015 Радан Кънев пак плаши с напускане на коалицията . 21| 7807 |02.09.2015 Атанасов: Кунева и Лукарски не щат да приемат, че Радан е лидерът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads