Реклама / Ads
129| 20872 |28.07.2013 ПОЛИТИКА

„Червената ти връзка сърцето ми пръска” разбуни социалистите

.
Тази пионерка наистина крие опасности за сърдечната дейност...
Кой на „Позитано” 20 роди тъпата идея качилите се на Бузлуджа социалисти да си връзват червени връзки като пионери?! По-малоумно нещо не бяхме виждали от години.
 
Това пише в имейл до Фрог нюз, подписан от група перничани, представящи се за социалисти. Според тях червените вратовръзки оприличавали възрастните на събора на БСП повече на олигофрени, отколкото на сериозни хора, които защитават идеите на социализма. „Всички повтаряха като зомбирани „Червената ти връзка сърцето ми пръска” и се хилеха без причина. Ако целта е да станем за резил, постигната е”, вайкат се недоволните перничани. Според тях червените връзки били приумица на депутатката от Кюстендил и зам.-шеф на Народното събрание Мая Манолова. Тя поръчала и фанелките с надпис „Шанс за Орешарски”. Целта й била да се докара пред партийния шеф Сергей Станишев, но истинският ефект бил, че протестиращите в София ги съсипали от майтап. „Сами им дадохме повод да се подиграват с нас и с идеите ни. Пионерското движение преди години бе истинско, а сегашното припомняне – пълен фарс. Освен това червените пионерски връзки са създадени и въведени за първи път в Съветския съюз и се свързват с името на Владимир Илич Ленин”, пишат още обидените перничани и предлагат догодина да се облекат със сини дочени бригадирски дрехи и да носят кирки, лопати и колички.

Червените връзки показват младия дух на 122.годишната партия

 

От репортажите в новинарските емисии обаче се виждаше, че социалистите на Бузлуджа с голяма радост си връзват пионерските връзки и дори се гордеят с тях. Възможно е да е имало и скептично настроени партийци, които не одобряват артистичните идеи на ПР-специалистите на "Позитано" 20, но повечето хора ги приемат с ентусиазъм, коментира депутат от БСП. Той отказа да го цитираме, за да не "ставали интриги в групата".

 

Вечерта в събота участници в антиправителствения протест #ДАНСwithme 44 пародираха събора на социалистите на Бузлуджа. Протестиращи си вързаха червени връзки и изиграха сценки с рапортуващи пионерчета.  Демонстрантите издигаха и плакати с надписи: "На Бузлуджа се състоя най-масовата проява на Стокхолмски синдром", „Червени боклуци не е обида, а е цветова характеристика”.

 

Димитровската пионерска организация „Септемврийче“ е пионерско движение в Народна република България. Пионерската организация е създадена през септември 1944 година. Членовете ѝ са деца между 9 и 14 годишна възраст.

Пионерската организация е разделена на отряди и дружини с техните отрядни и дружинни председатели и ръководители. Най-висшият орган на организацията е Републиканският пионерски сбор.

Трите ѝ върха и възелът символизират единството на комунисти, комсомолци и пионери.

Поздрави

На Бъди готов! пионерът отговаря с Винаги готов! и отдава пионерски поздрав с дясната ръка, вдигната над челото с изправени един до друг пръсти, свита в лакътя под прав ъгъл.

Има и такъв поглед към пионерската тема. Той е на lado.blog.bg от 2010 г

 

Клетвата

Аз, димитровският пионер, тържествено обещавам пред другарите си и своя героичен народ да се боря всеотдайно за делото на Българската комунистическа партия, за победата на комунизма. Да бъда верен на заветите на Георги Димитров, да изпълнявам законите на димитровския пионер. Обещавам да бъда достоен гражданин на моето мило отечество - Народна република България.

 

Съветската клетва

Аз, младият пионер на Съюза на Съветските Социалистимчески Републики, обещавам пред своите другари, да се боря твърдо за делото на Ленин и Сталин, за победата на комунизма. Обещавам да живея и да се уча така, че да стана достоен гражданин на моята социалистическа Родина”

 

Българската пионерска организация е копие на съветската, измислена от Надежда Крупская, другарката в живота на Ленин. Тя въвела основните принципи в новата организация, за да могат децата в СССР да бъдат идеологически подготвени за строителството на комунизма. Членовете на първите 4 пионерски отряда били наречени „млади разузнавачи”.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8631 |26.01.2012 Трактора и Първанов имат родова връзка - ДС . 69| 9859 |24.01.2011 Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора . 20| 6767 |27.05.2009 БСП блокирала разследване за връзката на Я. Янев със службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads