Реклама / Ads
43| 8892 |14.10.2010 ПОЛИТИКА

Червените вампири пускат Сергей, искат кръвта на Бойко

.
Всички крила на БСП оставят Сергей Станишев на червения трон и искат да чуят лебедовата песен на ГЕРБ.
 

В навечерието на редовното заседание на 47-мия конгрес в БСП, който ще се проведе в събота в НДК, социалистите обединиха дружно усилия срещу Бойко Борисов. Червените активисти загърбиха противоречията, забравиха лобита и вътрешнопартийните страсти, и решиха да оставят своя лидер Сергей Станишев на върха в столетницата. Въпреки миналогодишните закани за преврат от страна на Татяна Дончева, "руменовците" и лявото крило в партията, бившият министър-председател успя да задържи позициите си и дори да приспи червените тигри, които бяха готови да разпънат на кръста своя шеф. Уви, Станишев се оказа доста по-подготвен от очакванията им. Само преди 12 месеца Кадиев, Червеняков, Румен Петков, Румен Овчаров и пр. поискаха оставката на Станишев в Зала 1. Тогава той самият отново беше с ход пред иначе опитните си съпартийци. Като трета точка в дневния ред лидерът сам предложи да бъде гласуван нов лидер. В националния дворец настана суматоха. Един през другиго започнаха да се изказват с гръмки речи враговете на наложения от години Станишев режим.

Днес ситуацията е доста по-различна. От столретницата обещават на редовното заседание на партията да няма никакви изненади. Очевидно подцененият преди година лидер на БСП остава на червения трон. За това, разбира се, не малка заслуга има настоящият министър-председател Бойко Борисов, който с ежедневните стрели към "левите" в голяма степен улесни един от най-сериозните си политически противници. Въпросът за оставки не стои на дневен ред. Държавата е с краката нагоре, а социалистите ще мислят как да бутнат правителството на ГЕРБ. Така част от делегатите описаха ситуацията във вековната формация пред Frognews.bg


Румен Овчаров на миналогодишното заседание на конгреса, когато червените точеха ножове на Станишев

Червената активистка Велислава Дърева беше категорична, че на това събрание няма да бъде искана оставката на Сергей Станишев като лидер на БСП. Журналистката е убедена, че в събота ще бъде акцентирано върху "Програма 2020". Колегата й от Националния съвет на партията Румен Такоров също смята, че сега не е времето БСП да избира нов председател. "В момента в държавата цари хаос и паника. Правителството на Бойко Борисов очевидно не може да се справи със сложната ситуация. Не мисля, че ние имаме нужда от сложните вътрешнопартийни сценарии. време е да започнем да говорим конструктивно и да предложим идеи за изваждането на страната от тежката ситуация", коментира търговищкият депутат. Антон Кутев на свой ред заяви, че е крайно време БСП да се занимава сериозно с политики. Според него на редовния конгрес на партията трябва да се наблегне върху предстоящите избори - да се обмисли сериозна стратегия, да се направи анализ на предишните вотове и да се видят къде са били грешките. В дневния ред ще бъдат включени и позициите на младежките структури на БСП по отношение на "2020".

Въпреки привидната идилия обаче, историята е показала, че изненади на подобни събития винаги може да се очкват. Попитахме Георги Кадиев, който миналата година настояваше за оставката на Сергей Станишев, дали пък и в събота няма да иска същата процедура. Общинският съветник бе категоричен, че ще коментира конгреса пред която и да е медия, след като той мине.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6419 |09.11.2009 Костов и Атака искат импийчмънт на Първанов . 9| 5790 |10.06.2009 М. Радева: Хората искат да гласуват опозиционно . 24| 6384 |18.05.2009 Развод с ДСБ искат сините в София . 14| 6365 |01.02.2009 Балът на вампирите в Давос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads