Реклама / Ads
40| 15586 |25.11.2013 ПОЛИТИКА

Човек от тефтерчето на Красьо Черния влезе в агенцията по храните

.
Наскоро назначеният нов шеф в на Агенцията по безопасност на храните д-р Радослав Карабаджаков изплува от тефтерчето на скандалния Красьо Черничкия. В списъка на сочения за кадровик в съдебната система плевенчанин Карабаджаков е отбелязан под два номера - 107 и 108.
 

Изписан е като: "107. д-р Карабаджак 1 енвер" и "108. др. Карабаджаков Пловдив". Няма съмнение, че става въпрос за същия д-р Карабаджаков, който преди дни зае мястото на д-р Тасева в агенцията.

Източници на Фрог нюз коментираха, че земеделският министър проф. Димитър Греков е бил уведомен, че Карабаджаков е близък до ДПС, а така също и на известния пловдивски бизнесмен и лидер на местното БСП Георги Гергов. Това наложило и рокадата в агенцията, а не някакви конкретни упреци към предишните заместник шефове.

 

Паметливи припомнят, че Карабаджаков е бил освобоен преди време от поста шеф на отдел в Регионалната ветеринарномедицинска служба - Пловдив. Името му било свързвано с корупционни практики и схеми за пласиране на контрабандно месо. Тези съмнения не са доказани, но се предполага, че министър Греков знае за тях, но си затваря очите.

 

Оказа се, че Красьо Черния кадрува и в Министерството на земеделието, шегуват се наблюдатели. Те припомят, че повечето от предишните министри на земеделието и техни заместници също фигурират в тефтерчето на отракания плевенчанин, а някои от тях са ходили с него на лов и са участвали в грандиозни купони в ловните стопанства.

Д-р Радослав Карабаджаков ще отговаря в агенцията за „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите”, „Контрол на храните и граничен контрол” и „Контрол на ветеринарномедицински продукти”. Това са най-апетитните ресори, смятат запознати.

 

Карабажаков е ветеринарен лекар с дългогодишен стаж и практически опит. Висшето си образование е завършил във Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски Университет в Стара Загора през 1984 г. Работил е по специалността си в Джебел, Кърджали и Пловдив, като е изминал всички нива от участъков лекар до началник отдел в Регионалната ветеринарномедицинска служба-Пловдив. Познава дейността и от страната на частния сектор, където е търгувал с ветеринарномедицински продукти. Д-р Карабаджаков e завършил и право в Университета по национално и световно стопанство през 2002 г.

 

Председател на БАБХ е бившият депутат от НДВС в 39-ото и 40-тото Народно събрание Пламен Моллов. Немалко депутати от БСП бяха против неговото назначаване и питаха преи месец: "Кой? Кой предложи Моллов".

 

Говори се, че министър Греков е бил натиснат от кръгове на ДПС и олигарха Гергов за лицето Моллов. Димитър Греков така и не уточни кой всъщност е предложил Моллов за високата длъжност. Той все пак се аргументира, че Пламе Моллов бил специалист и си разбирал о работата.

 

Като шеф на парламентарната група на НДСВ Моллов бе замесен в любовен скандал с бившата стюардеса и активистка в неправителствени туристически струкутри Поли Карастоянова. Същата след като не успя да пробие в НДСВ се пробва и в ГОРД на Слави Бинев, но със същия неуспех.

Заложник на чужди интереси ли е министър Греков? Марионетка ли е? Непрозрачостта в действията му по някои кадрови въпроси засилва подобни съмнения.

 

Никола Николов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10006 |21.09.2013 Г. Първанов: Един човек на "Позитано" отдавна държи партията като заложник . 57| 11975 |19.06.2013 Разкритие: Кадиев - човек на "Мултигруп" . 43| 6847 |16.07.2011 Станишев пробутал президентския човек Калфин за кандидат-президент . 106| 15147 |27.01.2011 Д-р Н. Михайлов: България е квази монархия на един човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads