Реклама / Ads
8| 10914 |10.01.2017 ПОЛИТИКА

И човекът на ДПС Маргарита Попова влиза в служебния кабинет?

.
Маргарита Попова
Досегашният вицепрезидент Маргарита Попова, наричана гальовно от Бойко Борисов „Марга”, може да стане вицепремиер и министър на правосъдието в служебния кабинет на президента Румен Радев.
 
Това твърди „24 часа”. Попова щяла да отговаря за съдебната реформа, въреки, че каква реформа може да направи един служебен министър?!

Любопитен е въпросът как свързаната с ДПС Маргарита Попова, вицепрезидент от ГЕРБ, ще намери място в кабинета на човек, избран с подкрепата на БСП.

 

Явно „Марга” не може да остане без работа след 22 януари. През ноемри м.г. Попова бе обсъждана като вариант за кандидат-президент от страна на ДПС още през есента на 2015 г. Но заради публикации в медиите Попова отрече и ДПС минаха на вариант Пламен Орешарски. Попова е в роднински отношения със зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, смятан за доверено лице на модела КОЙ.

 

През февруари м.г. избухна страшен скандал с дъщерята и зетя на вицепрезидентката, които се оказаха крупни вложители в КТБ, въпреки, че синдиците на банката ги бяха „пропуснали” в официалните списъци. Попова отрече, но лъсна истината, че лъже защото имената на Константина Попова и съпругът й Евгени Танчев лъснаха в списъка на кредиторите на банката. Сред „пропуснатите” крупни вложители беше и сватята на вицепрезидентката Лиляна Танчева, леля на Борислав Сарафов.

 

Влоговете на младото семейство са открити през месец март на 2013 г. По същото време влог открива и Лиляна Танчева, лелята на висшия прокурор Сарафов и сватя на г-жа Попова. Може би децата са имали годишнина и дори не знаят, че са собственици на солидни преференциални влогове при  7,5 % лихва в КТБ.

 

 И така през март г-жа Лиляна Танчева се появява в регистрите на КТБ с влог от над 700 000 лева. Влогът на дъщерята на вицето е за над 200 000, а на зетя - за над 500 000 лв. Интересно как през следващата година, само за четири месеца, той набъбва с още 200 000 лв. Зетят Евгени Танчев е трайно безработен повече от 17 години, но пък още от 1998 г. започва да се занимава с лихварство в особено големи размери - раздал е огромно количество кредити на физически лица, като се е обезпечил с договорни ипотеки върху имоти на кредитополучателите в цяла София.

 

 Към 2013 г. по същата линия Евгени Танчев се оказва крупен собственик и на дворни места във вилна зона „Симеоново”, край София, дворове от 548 кв.м., 658 кв.м. 780,50 кв.м. и сгради в Ихтиман. Притежава още десетки декари в село Костенец и търговски сгради в гр. Костенец.

 

Чудно как това не е направило впечатление на тъща му Маргарита Попова, нито на братовчед му - зам. -главен прокурор Сарафов. Все пак те са сочени като специалисти по наказателно право, а според чл. 252 на Наказателния кодекс тази дейност е незаконна. Другият син на Лиляна Танчева- Светлин Танчев беше депутат от ГЕРБ по време на първото управление на партията на Борисов. Какви са връзките на Маргарита Попова с Румен Радев остава само да гадаем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7745 |07.01.2017 М. Попова: Не само прокуратурата, а и политиката е корумпирана . 2| 4648 |17.11.2016 „Човекът на Бойко” във ВСС последен на избор за нов съвет . 2| 10589 |27.10.2016 Кой предупреждава човекът на депутата Тачев в Червен бряг?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads