Реклама / Ads
8| 6595 |24.10.2018 ПОЛИТИКА

Дайнов: Борисов е уплашен, но иска да завърши мандата

.
Евгений Дайнов Източник: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов „този път наистина е решил да завърши мандата и всичко слага на този олтар“, заяви политологът Евгений Дайнов по повод реакцията му на исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
 

„Виждаме един доста уплашен Борисов от доста време по ред причини. Той се натъква на проблеми, които не може да реши със своята прословута гъвкавост. Само с гъвкавост не става. Трябва да се заемат позиции. Това го тревожи“, каза Дайнов пред БНР.

 

Според него, когато в бурни времена не се вземат решения, правилата биват замествани със сила. Това се наблюдава от около година и половина у нас, а повечето протести в страната са именно против такъв стил на управление, коментира той.

 

Дайнов цитира колега, че премиерът иска да изкара мандата си „дори влачейки се по корем“, като за това е готов на отстъпки. Той би могъл да замени в парламента подкрепата на „Обединени патриоти“ с тази на „Воля“ и ДПС, но не иска да го прави, защото това би предизвикало трус.

 

Дайнов коментира и подкрепата за Валери Симеонов от страна на Кирил Домусчиев, когото доскоро е наричал „олигарх“:

 

„Където няма правила, няма демокрация, а където няма демокрация, има управление на сила - някакъв вид феодализъм. И това се вижда! Няма значение кой какво е казал. Там всичко се дели на силни и на слаби. Ако си в групичката на силните, на феодалите, можете да се карате, да се помирявате. Виждаме и Бойко Борисов как го прави непрекъснато - бяха скарани със Сидеров, след това не бяха“.

„Ако Бойко Борисов избута до края на мандата си в тази ситуация, в която всички са обидени в страната, това би казало много лоши неща за нашата способност да си пазим демокрацията“, каза Дайнов.

 

Според него Борисов може и да промени мнението си за пълен мандат, ако изчисли, че бързи избори ще му дадат по-голяма сила в едни следващи преговори с евентуални партньори в управлението, посочи експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 16923 |25.09.2018 Андрей Райчев: Чарът на Борисов не сработи на срещата с Тръмп . 5| 4372 |20.09.2018 Борисов: В БСП има раздвоение на личността . 13| 6762 |18.09.2018 Ще застане ли Борисов до Чехия и Полша в защита на Орбан в Залцбург? . 4| 7084 |16.09.2018 Антон Кутев: Кабинетът се разпада, Борисов го спасява с всички средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads