Реклама / Ads
93| 6078 |14.09.2011 ПОЛИТИКА

Ст. Данаилов: Борисов ме подтикна да се кандидатирам

.
Стефан Данаилов
Имаше увиснали ченета от решението ми. Съжалих, че не съм приел предложението за президент по-рано, когато не бях добре и гледах излъчването от Бузлуджа, тогава се почувствах като предател, каза Ламбо отново с насълзени очи.
 

Така като ме гледаш, може ли някой да ме принуди за нещо, попита по БТВ кандидат вицепрезидентът на БСП Стефан Данаилов в отговор на въпроса накарал ли го е някой да се кандидатира за вице на Калфин. Единственият сценарист и изпълнител на това решение съм си аз, категоричен беше той.

След отказа ми да се кандидатирам за президент, с мен никой за нищо не е говорил и това беше едно прекрасно време на покой през август. След началото на парламента започнаха да излизат различни инициали, които се спрягаха за президент. Писмото, което изпратих на Станишев, дойде в отговор на това, което видяха моите очи на 4-ти септември. Тогава, гледах с любопитство кандидатурите на ГЕРБ и все си мислех, че Борисов ще се кандидатира. След представянето на двамата кандидати, той заяви, че назначава Плевнелиев, че му дава този пост за 5 години, следващият щял да бъде той. Много хора са усетили, че Борисов изразил пълна увереност, че изборите са предрешени, каза Данаилов.

Съжалих, че не съм приел предложението за президент не тогава, а по-рано, когато не бях добре и гледах излъчването от Бузлуджа, тогава се почувствах като предател, каза Ламбо отново с насълзени очи.

Той не написал писмото, диктувал го, окончателното решение взел на 9-ти септември и смятал да си го прочете на 10-ти край Пловдив. Не успял обаче да отиде поради дефект в крака. Шокът щял да е пълен за всички, но писмото останало за пленума в понеделник. Със Сергей се видели за малко, но той запазил тайната до понеделник, когато имало увиснали ченета.

Колкото по-отворено е ветрилото, толкова по-голям ще е изборът; няма въпрос на дубльорство в нашата двойка, ние сме тандем с Калфин, съобщи още Ст. Данаилов, според когото можел да помага в много сфери. Дори и да му прелея гласове, какво лошо, възкликна той. Никакъв лидер не спасявам, защото ничия глава не е гарантирана. В МС съм работил добре със Станишев, дразгите са си дразги, но във важни моменти не мога да бъда пасивен.

Не крия, че Първанов пръв спомена моето име; той е говорил няколкократно с мен, настояваше и молеше най-приятелски да се кандидатирам, разказа Данаилов. Вие не сте ли чули, че аз съм неуправляем снаряд. Влязъл съм преди 15 години в политиката заради Първанов, продължи той. Атакувал съм доста Станишев, но не се кефя от ситуации, в които някой ме моли. Тук не става въпрос нито за Станишев, нито за Първанов, а за национална ситуация, отсече Данаилов.

Познавам голяма част от кандидатите за президенти и вицепрезиденти лично, добави той.

Първия град в моята програма ще е Смолян, родния град на баща ми, а оттам ще ида в Кърджали, обеща той. Писмото ми е до БСП и беше доста партийно, не крия, но обръщенията ми ще са към всички хора, обясни Данаилов. В Кърджали ще ида, за да подкрепя нашия кандидат за кмет и да се видя с хората, които знам, че ме обичат.

"Стъклен дом" няма нищо общо с кампанията, а е нещо, което много обичам. Заснели сме голяма част от сезона, който не е свършил. Сигулно ще започне през един понеделник, а зрителите ще видят невероятни неща, обеща Ламбо.

Очаквам да ме атакуват и в личен план, то върви непрекъснато, призна Ламбо. За мен се знае всичко, всеки може да прецени имам ли вини, или не. Винаги има надежда, искам да видя народа си поне за минута усмихнат, завърши актьорът-кандидат за вицепрезидент на левицата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6475 |08.09.2011 Борисов се отърва от опасен конкурент . 80| 5592 |06.09.2011 Брам: Плевнелиев не трябва да е лост в ръцете на Борисов . 48| 6313 |28.08.2011 Р. Христов: Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е Б. Борисов . 133| 11046 |23.08.2011 П. Бочаров: Борисов ще е президент; Дянков - премиер!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads