Реклама / Ads
19| 8195 |13.02.2017 ПОЛИТИКА

Данаилов: Радан се чуди какво да измисли, за да се спаси

.
Стефан Данаилов
„Чудят се какво да измислят – ще се махаме от ЕС. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси.
 
Сами се нацепиха. Уплашени са от нас. Гледам и по-левите партии гледат за нещо да се захапят”. Това заяви Стефан Данаилов в ефира на Нова телевизия.

Той отхвърли обвиненията на Татяна Дончева, че е предложил културния министър Рашко Младенов за този пост.

Стефан Данаилов обясни, че на предстоящите избори ще води две листи – във Варна и 24-ти МИР в София.

Що се отнася до решението на Елена Йончева да напусне поста си в президентството само за 2 седмици и да се включи в изборите, Данаилов обясни, че първи той я е поканил. „Елена Йончева я поканих да участва в инициативния комитет за генерал Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат”, разказа Данаилов. „Тя тогава каза, че не е много склонна, но ще види. И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите, имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева”, заяви Данаилов.

Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден. „Много съм щастлив от това, че тя прие”, заяви Данаилов.

Той обясни и издигането в листите на Тома Томов. „Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех”, заяви Данаилов. По думите му като водач на листа, Тома Томов има гарантирано място в парламента.

За агентурното му минало, Данаилов заяви, че никой не се е сетил да обсъжда тази тема в изпълнителното бюро. „Почти всички журналисти, които се занимаваха с международна политика, са били в списъците на ДС”, заяви Стефан Данаилов. „Не се интересувам от това”.

Мястото на ДС в днешната икономика и политика? „Ако слушаш десните – е страшно. Аз нямам такова усещане”, заяви Данаилов.

Намесва ли се БСП в работата на Радев? „Защо да не оказва влияние. Не мисля, че редови социалисти имат достъп до президентството. Ако му оказваха влияние, нямаше да стане тази щуротия в Кърджали – да назначат човек на Герджиков за областен управител – човек, който не става за нищо”, коментира Данаилов.

„От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да са предлагат членове на БСП, а имаше желаещи за 3 кабинета”, обясни Данаилов.

Той обеща другата неделя да покажат другата част от гражданската квота, в която влизат „много интересни хора”.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10219 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3004 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3475 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10264 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads