Реклама / Ads
117| 10593 |20.11.2010 ПОЛИТИКА

В. Дърева: ГЕРБ използва Филчев, за да спаси Цветанов

.
Голяма част от българите търсиха заместител на Тодор Живков и го намериха в лицето на Борисов. Обвиненията срещу Никола Филчев отклоняват вниманието от истинските проблеми в държавата. Тече акция по спасяването на Цветанов, иначе ГЕРБ ще рухне, заяви журналистката Велислава Дърева.
 

"Никола Филчев е едно явление с днешна дата, което идва от загърбеното време. 20 години сме под управление на номенклатурата, в следствие на нейните деца, а сега и на прислугата й". Това заяви журналистката Ива Николова пред БТВ, където участва с колежката си Велислава Дърева. Според нея бившият главен прокурор е представител на Живковия клан. "Интересен е фактът, че министър Цветанов хвърля обвинения, за които няма доказателства, а в последствие премиерът Бойко Борисов ги опровергава, като заявява, че Филчев му се е обадил и е настоял за разследване на убийството на прокурора Николай Колев. По този начин плановата битка, която се води в момента, преминава на друг етап", сподели бившата кандидатка за кмет на Габрово. Тя коментира президентския проект Първанов като сигнална ракета за създаването на партия. "Това ще е патерица на БСП, като изкуствената консолидация не може да продължава и трябва да се разберат кой кой е. Не знам коя е истинската лява формация, която се създава, защото една формация се създават с идеи”, каза още Николова.

Според Велислава Дърева една част от българите са потърсили заместител на Тодор Живков и сега са го намерили в лицето на Бойко Борисов, като по този начин са изпаднали в душевен комфорт. "Паниката на Цветан Цветано изстреля Никола Филчев в медиите, защото е повече от очевидно, че има пълен провал в политиката за борба с организираната престъпност. В момента се преразпределя властта в Октопода. Вътрешният министър трябва да бъде спасяван, защото когато си дошъл на власт като стожер на морала тези 6 скандални апартамента срутват рухването на ГЕРБ", коментира Дърева.

По думите й, когато един министър хвърля подобни обвинения има, две възможни действия - или да си подаде оставката, или да предостави доказателства за тях. Имаме пълна дискредитация на цялата съдебна система", допълни журналистката. Според нея политическото превземане на съдебната система е започнало с първия законопроект, който бе внесен от СДС за Висшия съдебен съвет. "От Храма на Темида по това време за броени месеци бяха изхвърлени 650 магистрати само по политически причини. В момента се занимаваме с една ченгеджийница вместо да говорим за бюджет и за социална политика”, каза в заключение Велислава Дърева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 12412 |19.11.2010 Гаф след гаф води ГЕРБ към тежка зима . 35| 7261 |20.10.2010 ГЕРБ прецака Волен в парламента, бяга от дебат за Турция в ЕС . 56| 12066 |13.10.2010 "Атака" стегна примката около ГЕРБ - иска незабавно референдум . 41| 9364 |13.09.2010 Първанов и Борисов кръстосаха шпаги, президентът заговори за алтернатива на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads