Реклама / Ads
12| 7836 |26.09.2013 ПОЛИТИКА

Дават Филип Златанов на собствената му комисия

.
Филип Златанов
Ексшефът на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, чието тефтерче разбуни държавата, ще бъде предаден на собствената си комисия, заяви по БТВ Кирил Добрев от БСП, който оглави комисията, която нищи въпросния бележник.
 

Днес ще бъде поискала оставката на Златанов, който макар да напусна ръководния си пост в КПУКИ, все още е нейн член„Сигналът за Росен Плевнелиев е изтрит от регистъра на комисията. Преписката е намерена в чекмеджето на Златанов, за да няма достъп никой до нея”, разказа Кирил Добрев. По думите му чрез КПУКИ от ГЕРБ са решавали вътрешно-партийните с и проблеми.

 

Според Добрев прави впечатление, че тези, които са се подчинявали на управляващите, са били „пожалени”. Срещу името на бившия образователен министър Сергей Игнатов например пише „уволнението му стига”. Ексшефът на комисията за престъпно имущество Тодор Коларов явно е бил по-непокорен и в тефтерчето е отбелязано, че на него уволнение не му стига и „трябва да се удари”.
 

В действителност срещу Коларов имаше установен от комисията конфликт на интереси за това, че си бил купил служебния лаптоп и телефон след напускането си. В съда тези обвинения паднаха. Кирил Добрев обясни, че особен интерес в комисията на Златанов имало към кметове преди местни избори, както и към съдебната система. „По разбирането на Цветан Цветанов ЦЦ, ИФ и ББ са си организирана престъпна група”, заяви Добрев, който е изискал справка колко пъти Филип Златанов е посещавал Искра Фидосова.


Встрани от темата за тефтера на Златанов, Добрев коментира също, че настоящият парламент не бил заложник на „Атака”. „Основният проблем на ГЕРБ е, че не могат да намерят своята роля на опозиция, свикнали са да нареждат и да определят правила. Трите партии ни свързва желанието ГЕРБ никога да не се връща на власт”, допълни той. „Не сме партньорите на карти на Бойко Борисов или Бистришките тигри – служебна победа няма да получи”, зарече се Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 6882 |19.07.2013 Златанова: Ако не изберем главен съдебен инспектор, Брюксел ще реагира . 41| 6145 |26.04.2013 Сергей Станишев: Сега е времето да се стимулира икономическият растеж и да се създават нови и по- добри работни места в Европа . 53| 7306 |03.07.2011 П. Бояджиев: Филип Димитров президент - ще промени България . 17| 13922 |28.04.2011 Тони Филипов, д-р: ПП „Четвърти километър” е обречена на успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads