Реклама / Ads
3| 8467 |10.05.2009 ПОЛИТИКА

Делфийският оракул каза

.
Лесно е да се коментират отминали събития. Станало това, станало онова... Например: Премиерът нахока Никито Василев. Министърът се изцепи, че той и колегите му не били уведомени, че на последното заседание на МС, ще се решава проблема със сметището в Суходол.
 
Били изненадани. Поне 20 пъти вече ги били изненадвали по този начин. А защо мълча досега, питаме ние? Но Станишев го тури на място. Освен това каза, че ако Никито не млъкне, може и той да си отвори устата. Взе да става интересно, затова да си сипим по едно, да се инсталираме пред телевизора и да се въоръжим с малко търпение. В една пиеса щом се появи пушка, значи е сигурно, че до края ще гръмне...

Но да оставим миналите неща и да се пренесем в бъдещето. Ето каква е прогнозата за събитията пред новата седмица. Директно от Делфиайският оракул са, така че ако не сте си взели гинко билобата, не е лошо да си записвате.

1. Медиите ще продължат да излъчват и публикуват отчета на БСП за направеното през мандата. Било реклама на социалистите за изборите, било незаконно, било не знам какво си. Дрън-дрън, чиста завист са подобни твърдения. Има статистика и тя трябва да се казва ясно, колкото и пари да струва. Приятелските медии ще ги усвоят до стотинка. Много ме кефи плаката със Станишеви работниците с каски: „Създадени са нови 344 000 работни места!” така си е. Който не вярва, да провери.

2. Партия „Нова Зора” също ще продължи да воюва за истинатау както личи от мотото: „Ако те спечелят (Бойко и Иван Костов), ще загуби България”. Някакви пикльовци питали, откъде Минчоминчевата скромна манифактура има пачки да плаща толкова скъпи карета в медиите? Все едно не знаят. Всички знаят, само пикльовците – не. Няма да им отварям сега очите.


3. Тази седмица ще продължи и червенокръстката операция на правителството за спасяването на столичния кмет. Турят му кръста за боклука и туй то. Червен кръст. Нещо като „седесарския шут” едно време. Имаше такъв, но май вече е в НИМ, до роклята на Калина...

4. Ще продължи и гърченето на Мартин Димитров около сагата с регистрацията на сините. Там нещата са много объркани, но има цяла седмица да се объркат още повече. Няма накъде повече? А бе вие лудили сте...

5. Трябва до няколко дни да се произнесе Конституционният съд по текстове от Закона за изборите. Проф. Герджиков вика, ако... Пламен Панайотов му приглася. Проф. Беронов и той вика „ако”... Защо на нас ги казвате тези работи, господа големи юристи? Кажете ги на колегите си от КС: на една банка сте седяли, едни учебници сте чели, едни и същи студентки... нали? Разберете се. Щото пък ние се питаме, как така, когато сте във властта не обелвате и дума за избушването на Конституцията, а като усетите, че килимчето се изплъзва изпод краката ви, веднага зрението ви се изостря...

6. Тодор Славков ще влезе в политиката и ще си върне държавата, както сам каза. Това ви го казвам, за да си го знаете. Може да не стане тази седмица, но ще стане. Може и да не я вземе лично, както се краде мома, а чрез кака си Жени, но ще е негова, т.е. тяхна. Не че сега не е, но ще стане съвсем. Няма какво да чакате от „Ясновидци” да ви светнат. Казва ви го Делфийският оракул, така че е сигурно.

7. Трима професори ще имат рожден ден още в понеделник: Любо Стойков, Евгени Дайнов и Иван Славков. Единият по модата, другият по политиките, а третият - по всичкология. Проверете и ще се убедите, че познавам повече от Лещански и Теди Стефанова взети заедно.

Седем предсказания, за всеки ден от седмицата по едно. Толкова от мен засега.

С моя екип знаем и други неща, но трябва да ни се обадите в офиса и ще ви се помогне. Питайте за Делфийския оракул, ще ви насочат.
За хонорара ще се разберем: хора сме, криза е. Предлагаме атрактивни отстъпки за политически партии, юридически лица, фирми, кандидати за европарламента, мажоритарни кандидати за нашия парламент и пр. Ей, ама вижте каква неправда: в ЕП заплатите били над 7500 евро, а тук само 2-3 хиляди на калпак и то в лева. Не е справедливо. Ще трябва народните слуги на жълтите павета да си докарват по нещо странично, за да се изравнят с Европа и да не се комплексират. Като ги знаем какви са работливи – и повече ще изкарат, та онези в Брюксел да се пръскат от завист.

Севт ІІІ,
тракийски цар


P.S. Някога имах жрец, който всичко познаваше. Предскаже, че римляните ще ни нападнат и така става. Коже, че гърци ще ни удярат от юг – пак става. Един ден пратих едни момчета да го следят. Идват след седмица и викат: чист е, зваздите му казват. Чак на смъртния ми одър, жрецът ми прошепна, че бил агент и на римляните, и на гърците, и на още не знам кой си. Делил хонорарите обаче с хубавците от тайните ми служби и тия ми докладват, че всичко е ОК. Сгълчах ги малко, до девето коляно, както се казва, ама доста бели сториха.
Като гледам сега каква е обстановката, не личи нещо да се е променило оттогава...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7356 |09.05.2009 Победата, Щирлиц и овесена каша . 2| 6974 |08.05.2009 НЕЩО ПОВЕЧЕ . 8| 8656 |06.05.2009 Скандали, скандалите не са там, където търсите . 4| 7279 |01.05.2009 Бях най-послушното дърво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads