Реклама / Ads
51| 9415 |05.01.2015 ПОЛИТИКА

Делийски пред Фрог: Борисов не управлява, а арбитрира

.
Бойко Борисов вече не е хипнотизатор на хората
Бойко Борисов стои на втора позиция и е пасивен. За това има няколко обяснения. Едното е свързано със самия формат на правителството, което позволява на премиера да играе по президентски начин. Той оставя другите коалиционни партньори да оберат негативите. Добре умее да прехвърля вината върху другите, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски пасивността на премиера Борисов.
 

Отдръпването на министър-председателя ще му позволи да каже: „Ето, аз ги оставих да работят, но те нищо не направиха”. Това е типично в негов стил. Голямата сила на Борисов обаче не е в успеха му да управлява, а да хипнотизира и да освобождава напрежението в обществото. Отказът му от тази му роля може да му изиграе лоша шега, предупреди Делийски.

 

Борисов изобщо не се е променил, както се смята. Наскоро каза, че му се е обадил Джим Кери, че си е говорил с Дейвид, че е научил Меркел и Дейвид какво е „Южен поток”. Това е неговият стил. Идеята за отсъствието на Борисов в медиите е, да повярваме на вменените му нови характеристики.

 

В първия си мандат той успя да скъса с всички партии и вкара ГЕРБ в изолация. Сега обаче демонстрира друго. Когато обаче се стигне до важни закони, неговата партия гласува с ДПС. Имаме официално подписано споразумение, но основните неща се гласуват в парламента от управляващите и една от опозиционните партии – ДПС. Това е парадокс.

 

Поведението му се доближава до президентското: арбитрира, стои отстрани. Успява да общува с всички партии, никого не е обидил. Агресивен е само с партньорите си в управлението. Не виждаме цялостна управленска концепция, има солова акция на някои министри. Борисов в момента не управлява, а медиира. Това е ролята на президента, министър-председателят трябва да управлява, подчертава анализаторът.

 

На въпрос дали да очакваме скоро предсрочни избори, Делийски отговори: Всички имат интерес да се изчакат местните избори. ГЕРБ нямат интерес, тъй като ще има промяна на избирателната система. Управляващата партия ще се опита да си гарантира местната власт.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5913 |05.01.2015 Енчев: Това НС е порочно! Предсрочни избори! . 10| 5781 |22.12.2014 Правителството развърза кесията предколедно с 200 млн. лв. . 15| 7656 |18.12.2014 Станишев преди ЕС: „Да не вадим проекти от чекмеджето, а да налеем пари в реалната икономика“ . 20| 5602 |12.12.2014 Речено-сторено: Предложихме на Брюксел газов хъб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads