Реклама / Ads
20| 8203 |28.10.2019 ПОЛИТИКА

”Демократична България” няма да подкрепи нито Фандъкова, нито Манолова за балотажа

.
Не можем да подкрепим нито Йорданка Фандъкова, нито Мая Манолова за балотажа в София.Не виждаме в нито една от двете носител на дълбинната промяна в модела на завладяване на страната... Това заяви на извънредна пресконференция на ”Демократична България” съпредседателят на формацията Христо Иванов.
 

На протестите срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор не бяхме подкрепени нито от ГЕРБ, нито от БСП, нито от г-жа Манолова , нито от г-жа Фандъкова.. Това е само пример, че не можем да ги разпознаем като носители на нашата дефиниция за дълбинна, сериозна промяна в управлението на страната и от тази гледна точка не можем да призовем хората да застанат зад нито една от двете като носител на промяната. ...Нашите избиратели са сред интелигентните хора в България, не можем да им даваме акъл как да гласуват. Всеки ще прецени как да реализира очакванията си за промяна", заяви Иванов.

 

"На много ранен етап започнахме диалог със "Спаси София" в търсене на въможност да избегнем разделното явяване, още преди Нова година. Бяхме готови да предложим избираеми места, заедно да планираме и проведем предварителни избори, които да наредят листата по един неангажиращ от страна на политическите ръководства начин. Бяхме готови да направим и предварителни избори и за излъчване на кметска кандидатура. Ние наистина положихме сериозни политически усилия да избегнем разделното явяване", каза още Иванов.

 


„Като общински съветник гарантирам, че чрез преструктуриране на бюджета ще направим по-чист града. Това ще е едно от първите неща, които ще направим в новия общински съвет. Подкрепете на балотажа нашите кандидати за районни кметове”, призова кандидатът за кмет на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов.


От своя страна Атанас Атанасов от обединението каза: „На тези избори надградихме нашата електорална подкрепа след евроизборите през май. Към този момент имаме резултат по-добър от някои парламентарни сили. Продължава борбата следващата седмица на 10 балотажа в София. Огромни са шансовете и в други градове на страната”. Той добави: „Към момента, независимо, че не са обявили окончателните резултати, „Демократична България“ вкарва в новия общински съвет на София най-малко трима съветници, осезателно присъствие ще има и в местните парламенти в страната”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5725 |24.10.2019 ЦИK paзpeши Toмa Бeлeв дa бъдe paзcлeдвaн зa aнтиceмитcĸo изĸaзвaнe, за Гешев нямаше разследване . 6| 8953 |05.10.2019 Проф. Ангел Димитров: Македонците мислят, че ги обичаме и ще прощаваме всичко - няма да стане . 4| 5560 |04.10.2019 Заев: Нямаме план Б, ако България блокира европейския път на Македония . 10| 6705 |29.09.2019 ВМРО: България няма да подкрепи Северна Македония за ЕС през октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads