Реклама / Ads
3| 5748 |07.01.2018 ПОЛИТИКА

Деница Златева: Ще има вот на недоверие, въпреки Доган

.
„Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите за случващото се в държавата ни, в политически план.” Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева.
 

По думите й темата за корупцията е изключително чувствителна, което се подтвърждава и от самия факт, че през последните 10  дни в много западни медии излизат статии за страната ни, които никак не са приятни. „Усещането за корупция е във висшите етажи на властта, както и в местната власт - там, където има сериозен финансов ресурс. Пример за това е санирането, както и обществените поръчки в други сектори”, каза Златева.

„В новото антикорупционно законодателство се събират няколко звена, което събиране няма да бъде ефективно. За нас е важно да се намери онзи орган, механизъм, който да доведе до резултати, до осъдителни присъди”, каза зам.-председателят на БСП.
„След като започне новият политически сезон, на 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени”, каза също зам.-председателят на БСП.

Тя коментира и темата за борбата срещу насилието над жени: „Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата. През всичките тези години, чрез женското обединение, чрез партията и младежкото ни обединение, сме били инициатори на редица кампании срещу насилието над жените”, каза Деница Златева. Тя обясни, че темата е породила сериозна полемика в обществото. „Ние не сме против мерките за борба с насилието над жените, а за начина, по-който Истанбулската конвенция беше обсъждана или необсъждана публично и внесена в парламента за ратификация”, обясни зам.-председателят на БСП. По думите й в документа има текстове, които пораждат притеснения, спорове в обществото. „Предлагаме на този етап конвенцията да не да бъде внесена за ратификация. Но ние ще подкрепим, ще участваме в подготовката на тези промени в законите, които ще гарантират ефективни механизми за борба с насилието срещу жените”, каза още Златева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3915 |14.12.2017 Дикме: Опозицията показва, че е жива с вота на недоверие . 1| 4066 |22.11.2017 Златева: Не съм имала тайни срещи с Борисов . 4| 6087 |31.10.2017 Деница Златева не остана длъжна на Севдалина Арнаудова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads