Реклама / Ads
29| 8981 |19.10.2013 ПОЛИТИКА

Депутатът К. Янков: Вот на лицемерие е вотът на недоверие

.
Ако перифразирам един коментар от пресата – този „вот на недоверие е по-скоро вот на лицемерие". Това заяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. По думите му инфраструктурата и регионалната политика са предмет на дългосрочно планиране и проектиране и отговорността за тяхното състояние се носи от няколко поредни правителства.
 

„Ето защо е лицемерно да обвиняваш едно правителство, което управлява от едва четири месеца. И то при положение, че предишните четири години си имал пълната власт и възможност да влияеш върху всички процеси в държавата, в това число и гореспоменатите сфери", отбелязва Янков пред "Фокус".

Той е категоричен, че с внасянето на всички тези безсмислени вотове опозицията ясно показва, че не търси смислен диалог за решаване на проблемите в държавата, а цели само и единствено дестабилизация и нарушаване на работата на парламента. Според Красимир Янков страната ни точно в този момент има нужда от съгласие и прагматични държавнически решения, които да подобрят благосъстоянието на хората.

„Не знам какво целят колегите от ГЕРБ с този маратон от безсмислени вотове. Със сигурност обаче знам какво постигат – рушат доверието в парламента като институция, обезсилват ролята на вота като парламентарен инструмент и не на последно място – губят обществено доверие и подкрепа – видно и от последните социологически проучвания. Убеден съм в едно – опозицията, в лицето на ГЕРБ, ще понесе своята отговорност на изборите, именно заради това си поведение", смята народният представител.

По думите му ГЕРБ се опитват да блокират намерението на левицата да изпълни предизборните си обещания. „Въпреки това, смятам, че успяваме и хората го виждат. От 1-ви юли догодина всички пенсии ще бъдат увеличени с 3 процента – възстановяваме швейцарското правило за осъвременяване на пенсиите. Минималната пенсия става 155 лева от средата на годината, а максималната пенсия - 840 лева. От 1-ви януари обезщетението за отглеждане на малко дете се вдига на 340 лева. Замразяваме възрастта и стажа за пенсиониране и запазваме стария режим за изплащане на болничните. Таксата за посещение при личен лекар става един лев за пенсионерите", каза народният представител от Коалиция за България Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6968 |19.10.2013 Георги Първанов:Станишев не може да обедини лявото . 6| 6577 |19.10.2013 Куркулас: Няма да преговаряме с Македония за ЕС при сегашното и отношение към съседите . 48| 6514 |18.10.2013 Вижте декларацията на ГЕРБ, взривила парламента . 22| 7525 |17.10.2013 Министри пак крият данни за бонуси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads