Реклама / Ads
3| 5242 |23.07.2018 ПОЛИТИКА

Депутатът Ал. Симов нарече ГЕРБ фабрика за фалшиви новини за Странджа и чумата

.
Александър Симов Източник: БГНЕС
Депутатът от БСП Александър Симов отрече соцпартията и лидерката ѝ Корнелия Нинова да имат общо с един от организаторите на протестите в Странджанско срещу евтаназията на животни заради африканската чума.
 

В събота от ГЕРБ разпространиха запис от любителско видео на млад мъж на име Тодор Атанасов, което той споделил в профила си във фейсбук. В него, според представителите на ГЕРБ, разкрива какви указания му е давала Нинова във връзка с протестите в Шарково и Болярово.

 

Депутатът от БСП Александър Симов отрече соцпартията и лидерката ѝ Корнелия Нинова да имат общо с един от организаторите на протестите в Странджанско срещу евтаназията на животни заради африканската чума.

 

Това си е чист сценарий, дадоха оценка на разкритията си на извънреден брифинг през уикенда Тома Биков и Антон Тодоров от ГЕРБ. Според тях "това било провокация срещу националната сигурност" и заплашиха Нинова с прокурор.

 

"Нивото на доказателствения материал, даден по този начин, е потресаващо. Не познавам този човек, БСП няма нищо общо с него. Той е пуснал втори клип, в който казва, че няма нищо общо с БСП и Корнелия Нинова", каза Симов пред Нова тв.

 

"Създадена е атмосфера на огромно недоверие към властта и ГЕРБ все по-често ще влиза в този капан", продължи с анализите си Симов.

 

По повод заявките на Биков и Антон Тодоров, че Нинова може да бъде дадена на прокурор, соцдепутатът коментира: "Те няма да сезират нищо, едва ли има прокурор, който да приеме подобен доказателствен материал". Той все пак не отрече изцяло възможността Нинова да е разговаряла с човека от видеото. "Не мога да кажа дали е имало такъв разговор, съмнявам се и в това", каза той.

 

Според него "ГЕРБ станаха фабрика за фалшиви новини, нещо от което много обичат оттам да се оплакват".

 

Той коментира и възможностите за въвеждането на еврота в Бълггария. Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП с цел да се започне този разговор. Идеите ни в документа подлежат на дискусия и ще обикаляме страната, за да се срещнем с организации. Няма как да си затворим очите, че в България има много хора, които поставят под въпрос полезността на това действие. Искаме да чуем какво мислят хората”, обясни в депутатът Александър Симов от БСП.

 

Относно предложението за безплатни детски градини, той поясни, че става въпрос за политическа воля за промяна, а не да се вземат пари от една сфера и да се дадат в друга. „Става въпрос за цялостна реорганизация на държавата. Не е разговор за пари, а за реална и конкретна политика. Разговорът за пари ще излезе на дневен ред, но когато започнат да се правят тези мерки”, каза още депутатът от БСП.

 

„На практика има две Българии, които нямат нищо общо помежду си. Ако ние не направим политика, която да запуши тази голяма разлика, никога няма да можем да кажем, че сме просперираща държава. Затова са и тези идеи – за безплатни детски градини, както и това болниците да не са повече търговски дружества. Това са нормални неща, които трябва да бъдат променени”, каза още Симов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5728 |27.06.2018 Александър Симов: За тежката медийна среда са виновни ГЕРБ и Борисов . 12| 7955 |06.06.2018 Борисов нарече думите на президента за корупцията ”партийно изказване” . 7| 7532 |14.02.2018 Александър Симов призна: Валери Жаблянов е автор на цинизма за Народния съд . 7| 6320 |23.10.2017 Александър Симов: В БСП има опозиция, но тя не е единна, не може да бламира Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads