Реклама / Ads
26| 7508 |07.01.2012 ПОЛИТИКА

Депутати и магистрати крият доходи и имоти

.
Кратко описание Източник: източник
167 души от властта са покрили имането си, като са подали непълни декларации в Сметната палата. Това става ясно от публикувания от националните одитори списък с имената на хората от властта, в чиито имуществени декларации за 2010 г. е засечено несъответствие.
 

 

Сред тях няма нито един представител на кабинета и президентството. Затова пък лъснаха 8 депутати, като те основно са „забравяли” да посочат придобиването на автомобили.

 

Независимият вече Борислав Стоянов, който се отцепи в края на миналата година от групата на „Атака”, е пропуснал да посочи лизингово задължение на съпругата си за „Нисан”. Червеният Димитър Горов пък не споменал, че е взел на изплащане „Шевролет Круз”. Колегата му от ГЕРБ Антоний Йорданов скрил за покупката на употребяван джип „Тойота”. Даниела Дариткова от управляващите не декларирала придобивката на съпруга си – стар „Ягуар”. Народният представител Николай Рашев също пропуснал да спомене на одиторите за придобито и отчуждено след това „Ауди А6”.

 

Законотворците прескачали и графите за получени имоти. Отцепилият се от РЗС Димитър Колев например не е посочил дарения от родителите му гараж в София. Друг независим – Камен Петков, пък скрил придобиването на част от имот. Сред „разсеяните” е и бившият вече депутат и нов кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който не декларирал ипотека на апартамент в Свети Влас за обезпечаване на чуждо задължение към банка.

 

Един от най-фрапиращите пропуски е открит в декларацията на член на надзорния съвет на Националния осигурителен институт – Елка Тодорова. Тя не е посочила вземания от физическо лице за близо 140 бона.

 

Сред сгафилите в декларациите си изплуваха и имената на доста магистрати. Съдията от Петрич Райна Стефанова е забравила да спомене, че съпругът й има вземания към юридическо лице за 150 000 лв. Емануил Еремиев от апелативния съд във Велико Търново пък не споменал придобита вила в Дебелец с лятна кухня и гараж. Георги Шопов - член на Висшия съдебен съвет, не е описал в декларацията си купените от жена му акции в дружества в чужбина. Лизингово задължение за „Волво” пък не декларирал съдията от окръжния съд в Сливен Иван Димов. Той пропуснал да съобщи и за купени от съпругата му имоти и вземания в размер на близо 92 000 лв.

 

Неточни декларации подали и двама директори в ДАНС. Диана Павлова е пропуснала да каже, че съпругът й е имал доходи от друга стопанска дейност за над 10 000 лв. Колегата й в родното ФБР Петьо Стаменов не съобщил за новата си Хонда

макар и втора ръка.

 

Въпреки скритото си имане обаче висшите чиновници, няма да бъдат санкционирани, тъй като това не е предвидено в закона. Данните с несъответствията в декларациите обаче ще бъдат изпратени на Националната агенция за приходите, за да направи ревизия, както и на председателя на Държавна агенция “Национална сигурност”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 9995 |23.12.2011 В. Сидеров: Цветанов ми обясни схемата си за отцепване на депутати . 7| 6550 |22.12.2011 Напусналите депутати: Волен самоубива Атака . 42| 10418 |27.11.2011 Депутати се нападат с "пияница" и "наркоман" . 30| 5589 |14.07.2011 Депутати дебатираха вот, който няма да мине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads