Реклама / Ads
30| 6535 |10.04.2011 ПОЛИТИКА

М. Димитров: Борисов използва Трайков за Белене, за да не носи отговорност

.
Мартин Димитров
Ситуацията продължава да бъде изключително обезпокоителна, защото сегашното правителство се държат като хора, които все едно си купуват колело, а това е ядрена централа. Строителството на централата не е лицензирано. Явно са поети ангажименти към Русия, които никой няма доблестта да си ги каже и които не са за казване.
 

Това каза пред БНР Мартин Димитров, лидер на СДС и съпредседател на Синята коалиция.

Това е нещо много важно, което ще има отношение към нашия живот през следващите 40-50 години. Усещам, че се бърза много да се подпише за "Белене". Явно са поети ангажименти към Русия, които никой няма доблестта да си ги каже и които не са за казване. Смятам, че на Трайков са му възложени определени функции, за да не носи отговорност премиерът Борисов. Такива решения трябва да се вземат от парламента и лично от премиера. Не може директорът на НЕК да подписва и да се чуди цялата държава защо е подписал, подчерта Димитров.

Ще бъдат приети нови стандарти за сигурност на ЕС и тогава може да се окаже, че "Белене" не е готова за тях. Ако тогава "Белене" вече е в строеж това ще бъде много глупава ситуация. Представители на кабинета казаха, че ще е евтин токът от "Белене". Може ли нещо, което ще струва над 10 млрд. лева да му е евтин токът. Групата на Пламен Цветанов, които са независими експерти, казаха 14 евроцента, което е 4 пъти над цената на тока от "Козлодуй". Премиерът си говори някакви разкази, за които няма сметки, няма анализи, добави Димитров.

Министър Трайков, притиснат от журналисти, призна, че цената на "Белене" ще бъде най-малко три пъти по-висока от цената на "Козлодуй". При това положение премиерът да казва колко ще е евтин токът от "Белене" е абсурдно и несериозно. Има едно вайкане защо не е започнало строителството досега, знаете ли, че то още не е лицензирано, това е ядрена централа. Ядрените централи, за да ги строиш, трябва да имат лиценз, а "Белене" няма, подчерта лидерът на СДС. Този проект не може да започне защото няма лиценз. Това е все едно да караш кола без книжка. Аз съм чувал много пъти крадецът да вика: Дръжте крадеца!

Този проект ще бъде опасен за България, вижте какво стана в Япония. Ако не успеем да го спрем, оставяме го на нашите деца, за този проект ще бъде търсена отговорност от поколенията в България. Затова предупреждавам всички, които продължават да лобират за "Белене", категоричен бе Мартин Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7691 |05.04.2011 Facebook сдружението СИЛА си харесва Трайков, Бербатов и Кунева . 35| 5897 |03.04.2011 М. Димитров: СДС е дясната алтернатива за България . 62| 6568 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите . 86| 6952 |21.03.2011 Б. Борисов, скептичен: Операцията в Либия е еуфорична

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads