Реклама / Ads
93| 10511 |30.06.2012 ПОЛИТИКА

М. Димитров и Н. Нейнски си тръгват от СДС след изборите?

.
Борис Марков
СДС издирва М. Димитров с нотариус от седмица. Бившият син лидер не бил подписал необходимите документи, за да освободи партията от себе си като лидер. Проектът на Кунева представлява политически щит за едрия капитал в България, коментира Марков.
 

Има неща в СДС, които ме притесняват, но се надявам, след като изберем лидер, емоциите да поутихнат, обяви по ТВ 7 Борис Марков, временен лидер на СДС. Има сновни разлики между тези, които ще се кандидатират, обясни той. Ваньо Шарков, Румен Христов, Иван Сотиров, Лъчезар Тошев и кметът на Карлово Емил Кабаиванов влизат в синята битка за лидерския пост на 8 юли.

Има много лично его в СДС, както и в политиката, каза Марков и добави, че сините живеят собствен живот. М. Димитров и Н. Нейнски застанаха зад Шарков, за Ив. Сотиров се говори, че е кандидатът на Л. Павлов, а Р. Христов - на ДПС, изреди водещият Кошлуков. Това са слухове за чужди интереси, силно преувеличени; безкрайно нелогични са някои от поставените тези, коментира Марков. Партията не е от лидерски тип, СДС е жив организъм, добави той. Когато сега се говори за външни влияния, те дойдоха от бившия председател М. Димитров. Ние от една седмица го изидрваме с нотариус, защото той не иска да дойде до "Раковска", за да подпише необходимите документи, за да освободи СДС, за да функционира нормално. СДС ще го има и след М. Димитров, отсече Марков.

В личен план Н. Зеленогорски е човек, който много уважавам, но няма да го последвам при Кунева. Аргументът "СДС не отиде при Костов, затова ще отида при Кунева" за мен е несъстоятелен, продължи Марков.

Имало неща, премълчани за проекта Кунева - там се събраха неоценени личности. но съберат ли се те на едно място, няма как да се чувстват задоволени. Проектът на М. Кунева представлява политически щит за едрия капитал в България. Този капитал си подготвял отбор, който да вика за него, ако го натиснат. При атака към определени хора от едрия бизнес тези хора ще вдигат врява, категоричен беше той. Според него настроенията били такива, че СДС няма да си партнира с Кунева. Сините се делели на хора със самочувствие и на такива, които имат склонност към катаклизми. След толкова драми и вътрешни конфликти, когато си на ръба, на границата, трябва да покажеш сила, а силата е в многото лидери и в порива за свобода.

С М. Димитров бяхме много близки, но се разминахме в движение, разкри Марков. Текстът на коалиционното споразумение бил камъчето, препънало колата. В него имало точка за вето на председателя на ДСБ по отношение на СДС.

Не знам дали след изборите М. Димитров и Н. Нейнски ще останат в СДС, но силно се надявам, каза още Марков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 116| 11354 |18.05.2012 Н.Нейнски: С тези, които сега ръководят СДС, не мога да работя . 59| 11960 |14.05.2012 Н. Нейнски брани Синята коалиция; Б. Марков не я ще . 47| 8036 |04.04.2012 М. Димитров: Всичко в държавата се подслушва . 52| 7386 |21.11.2011 Н. Нейнски: Вотът на доверие утре ще разцепи СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads