Реклама / Ads
55| 6746 |21.02.2011 ПОЛИТИКА

М. Димитров: Новата линия на ГЕРБ е коалиция с БСП

.
Мартин Димитров
И от СДС са силно обезпокоени от назначаването на Петко Сертов и Елеонора Николова в БОРКОР. Това е жест към Октопода и към БСП, заяви Мартин Димитров.Сините искат отговор от премиера Бойко Борисов влиза ли БСП като коалиционен партньор в правителството. Новата линия на ГЕРБ е коалиция с БСП, смята още синият лидер.
 

Ценностно БСП е по-близко до ГЕРБ. Този извод лидерът на СДС си направил след връщането на Петко Сертов в управлението. Според него целта е да се спрат компроматите срещу правителството. Няма ценности в ГЕРБ, разочарован е Мартин Димитров. ГЕРБ загуби битката с престъпността, смята още той. Компроматите тежко засегнаха правителството и то започна да търси сделки, изтъкна още Мартин Димитров.Лидерът на сините коментира още, че най-близкият човек на Станишев е Петко Сертов. Затова сините по време на парламентарния контрол ще отправят и официални питания към Сергей Станишев за постигнатото от правителството на ГЕРБ в борбата с корупцията.

Мартин Димитров съобщи още, че кредитът на доверие, който от СДС са дали на правителството на Бойко Борисов е тотално изчерпан. Сините също така са притеснени, че вътрешният министър ще организира изборите за местна власт и за президент.От партията питат дали 5800 служители на МВР ще бъдат застъпници на политическа партия ГЕРБ. Те отправиха призив и към военния министър Аню Ангелов да не участва в предизборния щаб на ГЕРБ, защото една държава, която се управлява от полицията и армията, не е демократична.

Сините заподозряха, че потенциалният кандидат за президент на ГЕРБ е бивш за служител на ДС, защото ГЕРБ не са записали изискване техният кандидат за президент да не е принадлежал към структурите на ДС. Такова изискване управляващата партия е посочила за областните управители и кметовете. Затова СДС посъветвали местните си структури да не правят коалиции с ГЕРБ за местна власт. Мартин Димитров официално попита Цветан Цветанов и Бойко Борисов в кои общини ГЕРБ ще управлява с БСП. Искаме списък с общини, в които ще управляват с БСП, настоя лидерът на СДС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 157| 6310 |19.02.2011 М. Димитров: Назначаването на Сертов е сделка . 72| 9013 |21.01.2011 И. Фидосова: Борисов е достоен; П. Димитров: Не е Иван Грозни! . 56| 6854 |20.01.2011 П. Димитров: Българи на колене! . 73| 12951 |19.01.2011 Ф. Димитров: Борисов е първият премиер, който постъпва нормално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads