Реклама / Ads
22| 6206 |24.07.2011 ПОЛИТИКА

М. Димитров: Партизанските прийоми на БСП са вредни за ГЕРБ

.
Мартин Димитров
ГЕРБ вместо да реформират системата на сигурност, те започнаха да правят същите неща, които правеше и БСП. Това заяви по БНР лидерът на СДС Мартин Димитров ден преди дебата по внесения от БСП и ДПС вот на недоверие срещу правителството, заради политиката му в сектора на "Сигурността".
 

Според него управляващите, вместо да реформира Висшия съдебен съвет, продължават с партизанските прийоми на БСП, пример за което са последните две назначения на ГЕРБ не двама души във ВСС, за които не е имало дебат, за единия от които има тежки съмнения”, обясни лидерът на сините.

Димитров изрази опасение, че в момента има също масово подслушване, което го връща към времето, когато Румен Петков беше вътрешен министър.

Тогава подобни мерки не бяха насочени срещу мафията и организираната престъпност, а бяха насочени срещу гражданите, и сега усещам същата тенденция - пак мерки, насочени срещу гражданите”, заяви той и добави, че по времето на Петков полицията се използва за нерегламентирани действия, като припомни случая с масираното полицейско присъствие по време на частичните избори в Разлог.

По думите на Мартин Димитров дълбоко недемократично е министърът на вътрешните работи да бъде шеф на предизборен щаб.

Така, когато министър Цветанов отива при един кмет, той няма да знае дали отива да го разследва, или да го издига. И нещо друго. Когато министърът на вътрешните работи е шеф и на предизборния щаб, остава възможността и сериозното опасение, което имаме ние, че много кметове ще бъдат притискани да се издигнат от името на ГЕРБ, коментира още лидерът на СДС.

Той изтъкна още един факт, който е твърде притеснителен за СДС - в няколко областни града сините разполага с много сериозни кандидати за кметския пост. Те обаче имат някакъв дребен и среден бизнес и изпитват страх да се кандидатират, подчерта Димитров.

Що се отнася до предстоящият вот, лидерът на СДС е категоричен, че партията му е единна в решението, че вотът на недоверие срещу правителството трябва да бъде подкрепен.

Той повтори, че целта на вота не е да падне кабинетът, а да се кажат ясно проблемите в сектор "Сигурност".

Имам едно конкретно пожелание към ГЕРБ. Дано тези хора да започнат да се учат на малко самокритичност, поне малко от малко, иначе няма да се справят с тежките задачи, които стоят пред тях, заключи Мартин Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 9618 |30.05.2011 М. Димитров: В ГЕРБ сериозно се замислят за оставка на Тр. Трайков . 69| 9295 |28.04.2011 М. Димитров: Щеше ли Надя 5 месеца да обикаля села и паланки?! . 35| 7823 |24.04.2011 Б. Димитров: В политиката са най-големите манипулации; Левски е най-успешният политик . 30| 6555 |10.04.2011 М. Димитров: Борисов използва Трайков за Белене, за да не носи отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads