Реклама / Ads
27| 5738 |07.09.2011 ПОЛИТИКА

М. Димитров: За президент имаме различно виждане с Иван Костов

.
М. Димитров
Синята коалиция е на мястото си. Продължава да работи в парламента. Явяваме се с нея на изборите в повечето областни градове.
 

За президент обаче имаме различно виждане с Иван Костов, казва в интервю за 24 часа лидерът на СДС М. Димитров. Аз смятам, че е необходима много широка дясна коалиция. Защото това са страшно трудни избори и вотът ще се разпилее, ако оставим другите десни партии да играят със свои кандидати. Убеден съм, че всички лични дрязги между отделните лидери трябва да се преодолеят. На президентските избори десницата трябва да е обединена. И ще бъде, защото ДСБ подкрепиха с декларация нашия кандидат Румен Христов. Спомнете си какво стана в София. ДСБ поставиха много допълнителни условия извън предварителното разбирателство. СДС ги прие, само и само Синята коалиция да бъде запазена.

Нищо не сме жертвали. Но ако не обединим дясното възможно най-широко за президентските избори, няма да направим пробив.

 

Освен това Иван Костов не казва ОДС да не е в Синята коалиция. Казва да се оттегли Стефан Софиянски от изборите в София. Не може заради едните избори да жертваме другите. На повечето места в страната СДС се явява със Синята коалиция. Всяка партия има свобода на местни избори да участва с който иска. За президентските обаче трябва да сме заедно. По-честни са явните договорки, отколкото тайните със срещи по мазета.

 

Какво можех да кажа аз на ОДС? “Костов не дава да влезете в коалицията. Нищо че нямате никакви претенции.” Нелепо е. А ако бях го направил така, те щяха да издигнат свои кандидати. Или да подкрепят други.Ние имаме общ кандидат. Повтарям - ДСБ излязоха с декларация, че подкрепят г-н Христов. Колкото до регистрацията, и те не изпълняват споразумението. 3 месеца ги чакахме да излъчат вицепрезидент. Изобщо нека да сме откровени... Очевидно имаме различни очаквания за президентските избори с ДСБ. Тяхното желание беше да си останем само ние и колкото-толкова. Според нас обаче не може избори след избори да стоим и да чакаме чудото хората да се върнат при нас.

 

Формално ДСБ не са част от коалицията, но реално са. Регистрацията не е важен акт, казва още синият лидер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6214 |02.09.2011 М. Димитров: Искаме да опитаме наистина, с дясно обединение! . 48| 6313 |28.08.2011 Р. Христов: Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е Б. Борисов . 133| 11042 |23.08.2011 П. Бочаров: Борисов ще е президент; Дянков - премиер! . 67| 13216 |12.08.2011 Дамите на Мултигруп решават в Сардиния кого да подкрепят за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads