Реклама / Ads
35| 5896 |03.04.2011 ПОЛИТИКА

М. Димитров: СДС е дясната алтернатива за България

.
Мартин Димитров
Странно е, че на бензиностанциите има разлики от една стотинка, а това води до съмнения за картелност. Държавата не трябва да изпада в подобни ситуации, прогнозирам, че ще има още протести. България е най-бедната страна, ние не можем да поемем гаранция за 12 милиарда евро.
 

Срещите на икономическата комисия показаха, че фирмите искат една година за анализ на ситуацията. Целта на тази комисия е да има респект от държавата, но пазарът трябва да бъде контролиран, за да не се преминават определени граници, каза лидерът на СДС Мартин Димитров в студиото на Неделя 150 по БНР.

Странно е, че на бензиностанциите има разлики от една стотинка, а това води до съмнения за картелност. А две фирми казаха, че продават на загуба, а това не ми се струва реално, сподели той.

Когато имаме такива данни, Комисията за защита на конкуренцията трябва да проверява нещата. Като народен представител изисквам КЗК да създава този респект от държавата, но и тази работа не вършат. Трудно е да се промени комисията, първо ще ги стреснем, но ако продължат да не работят, ще помислим как да сменим хората в нея, обяви намеренията СДС Димитров.

КЗК има преки пълномощия да налага санкции, да изисква документи. Мораториумът върху цените за един месец е несериозна работа. Държавата не трябва да изпада в подобни ситуации, прогнозирам, че ще има още протести, каза Димитров.

СДС има сериозни заслуги за промените в Министерството на земеделието, надявам се, че новите хора ще заработят както трябва, прогнозира лидерът на СДС и обяви, че продължават да искат оставката на министър Найденов.

Кандидатурата за президент на СДС ще бъде избрана между няколко фигури, уверявам ви, че кандидатът ще бъде впечатляваща личност, отговори на въпрос Димитров.

ГЕРБ не може да е дясната партия в България, защото е ориентирана по-скоро в ляво-център, а страната има нужда от дясна алтернатива, обяви Димитров. 

Евро плюс защитава закъсалите страни в ЕС, но България е най-бедната страна, ние не можем да поемем гаранция за 12 милиарда евро.
Трябва да искаме намаляване на задължението, категоричен беше Димитров. Той препоръча, че трябва да се проведат разговори с други страни от ЕС, които са на нашето положение.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 131| 7884 |28.02.2011 М. Димитров: ГЕРБ, БСП и Първанов са се хванали за ръчичка . 55| 6727 |21.02.2011 М. Димитров: Новата линия на ГЕРБ е коалиция с БСП . 157| 6285 |19.02.2011 М. Димитров: Назначаването на Сертов е сделка . 72| 8991 |21.01.2011 И. Фидосова: Борисов е достоен; П. Димитров: Не е Иван Грозни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads