Реклама / Ads
20| 6977 |10.06.2015 ПОЛИТИКА

Джозеф Дол призова Радан Кънев да не лъже

.
Председателят на ЕНП Джозеф Дол
Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи, се казва в съобщение, поместено в сайта на ЕНП.
 
„България измина дълъг път, докато не беше формирано коалиционно правителство, водено от министър-председателя Бойко Борисов, между ГЕРБ и Реформаторския блок, което пое властта през ноември 2014 г. Политически съюз между партията-член на ЕНП ГЕРБ и Реформаторски блок – коалиция от партии, сред които по това време СДС и ДСБ са членки на ЕНП, бе приветстван и подкрепян след парламентарните избори от президента на Европейската народна партия Жозеф Дол”, припомнят от ЕНП.

Нещо повече, с цел да се подпомогне и засили сътрудничеството между членуващите в ЕНП български партии, ЕНП, с препоръката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на останалите български партии, членуващи в ЕНП, партията на Меглена Кунева – „Движение България на гражданите” (ДБГ) получи пълноправно членство в ЕНП по време на Политическата Асамблея в Осло миналата седмица. ДБГ стана третата партия от РБ, която е част от ЕНП.

„Решението да се подкрепи формирането на стабилно коалиционно правителство, съставено от партии, членуващи в ЕНП, беше в интерес на българските граждани и винаги е било сред моите чисти и най-висши приоритети”, посочи президентът на ЕНП.

„Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи”.

ЕНП отхвърля подобни твърдения и призовава за политическа коректност и въздържание от използването на заблуждаващи прийоми.

„Нашето Европейско политическо семейство е напълно убедено, че министър-председателят Бойко Борисов и неговото правителство ще преодолеят вътрешните предизвикателства, ще осъществят необходимите реформи и ще поведат България към по-добро бъдеше за народа й”, заяви президентът на ЕНП Жосеф Дол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8493 |18.05.2015 Радан Кънев: Няма толкова нагла корупция като в здравеопазването . 14| 5633 |25.02.2015 И. Илиев за Фрог: Не разбрах логиката на Радан Кънев при гласуването на заема . 22| 7614 |19.01.2015 Радан Кънев: Ужаси ме безпардонната наглост на представителите на ВСС, в която и БСП се включи . 12| 6193 |14.11.2014 Радан Кънев: Задкулисието е по-малко при смяна на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads