Реклама / Ads
0| 5556 |11.04.2007 ПОЛИТИКА

Дойде време "Левски" да спасява Боби Михайлов

.
Станимир Стоилов в националния тим - Илиан Илиев начело на "сините", изглежда приемлив вариант за новия пъзел. Алтернативата е разместване на пластове в БФС с близка перспектива промените да засегнат и ръководството на централата.
 
Теодор Цеков
снимка Вяра Йовева

Късото съединение със Стоичков налага ремонт, за който Борислав Михайлов има жизнена нужда от "Левски". Изборът на нов селекционер носи пряко отражение върху националния отбор, но и генерално значение за ръководството на БФС. Досега негативите обираше Христо, нов гаф вече ще падне директно върху шефовете на централата.
Фактически Стоичков беше наследство от Батето и до голяма степен логично получи втори шанс след провала в световните квалификации. Сега цялата отговорност носят Михайлов, Лечков и компания. Под натиска на негативните настроения те трябва да изберат правилния човек за отбора, но и правилен спрямо обществените нагласи.
Няма никакви съмнения кой от футболните треньори в България ще генерира най-позитивен импулс. Без да подозира колко актуален ще се окаже, адв. Тодор Батков призна, че Станимир Стоилов не е крепостен селянин. Часове по-късно националният отбор остана без селекционер и треньорът на шампионите резонно се открои като най-перспективен вариант за овакантения пост. Не само заради репутацията си, а предвид факта, че ежедневно работи с половината от националите.
При създалата се ситуация изобщо не става въпрос дали Мъри иска да оглави държавния тим и дали настоящите му началници ще го пуснат. Налагат го интересите на футболния съюз и на клуба, които в случая съвпадат. От "Левски" вероятно са искрени в твърденията, че подкрепяйки Борислав Михайлов за президент на БФС не са залагали бъдещи дивиденти. Година и половина по-късно обаче се налага да помислят стратегически. Алтернативата е разместване на пластове в БФС с близка перспектива промените да засегнат самото ръководство на централата. Тогава ефектът може да бъде и негативен за "сините".
Какво ще загуби "Левски", ако се раздели със Стоилов през май и вземе на негово място млад специалист от същото поколение като Илиан Илиев? Адв. Батков вече предупреди, че тази година влизането в групите на Шампионската лига ще бъде изключително трудно предвид коефициентите за жребия, а отборът ще продаде някои от ключовите си играчи. Няма огромни очаквания - няма драми. Но пъзелът в БФС ще се подреди лесно. В противен случай други лобита в БФС (като това на "Нафтекс", например) ще добият тежест, ако лансират в националния отбор свой кандидат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10084 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 2997 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3473 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10261 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads