Реклама / Ads
68| 11203 |14.03.2012 ПОЛИТИКА

Дончева: Първанов предава хората си, а Станишев обича ласкателите

.
Татяна Дончева
Политическият сблъсък между Първанов и Станишев няма да разцепи БСП. Битката само ще се ожесточи и една голяма част от партията ще мине в публиката. Хората в тази партия са прехвърлили 70-те и 80-те години, какво тогава може да искате и да очаквате от баба си? Какво ще правят и Станишев, и Първанов с баба си, дори и да спечелят лидерския пост?
 

 

Тези горещи въпроси зададе от студиото на Би Ти Ви червената бунтарка Татяна Дончева.

 

Според нея нямало нищо по-естествено от този политически сблъсък. На БСП предстои,  партията е  в цикъл на отчети и избори, и е нормално всичко това да се случва. Проблемът е обаче, че някакви придворни политолози и социолози ходят по медиите и ръсят нелепици и глупости, обяснявайки, че в традицията на партията било лидерският пост да се държи за по-дълго време, намеквайки за времето на Тодор Живков. Те се правят на аристократи, а забравят, че са дошли от гората с цървули и от село са се метнали направо в партизанския отряд. Няма какво хора като Юри Асланов да ни говорят подобни приказки. Преди 20 години той членуваше в АСП, партията съюзник на СДС, а сега развява знамето на живковизма, коментира Дончева.

 

Тя направи анализ и на двамата претенденти за поста на Позитано 20.

 

Първанов има моменти, когато му трябват хора за битки, но после ги забравя и изоставя. При него ще се повтори историята на онзи съветски филм – На бой отиват само старците. Първанов е също така добър в организационните работи, но и това няма да му помогне, защото трябва да намери свежа кръв.

 

Плюсовете на Станишев са главно свързани с лидерството му в ПЕС, но те не могат да бъдат изтъргувани вътре в страната. Станишев дори и да победи    няма кого да извади на предни позиции, защото няма усет и вкус за качествените хора, той обича да го ласкаят и величаят и се обгражда с такива, категорична бе Татяна Дончева.

 

Тя е убедена, че който и от двамата претенденти да застане начело на партия, ще трябва да вкара в нея авторитети, за да може да я съживи и да я направи фактор в обществото.

 

Бившата червена депутатка, бе категорична, че независимо, че сега е ухажват, за нея няма връщане назад.

 

Не съм овцата Доли, не съм късопаметна. Години наред ми търсеха резервна скамейка и как да ме отстранят. Преглътнала съм много унижения, защото съм искала да променя нещо в тази партия. Не съм обидена, свикнала съм да ме предават. Независимо от двубоя Първанов – Станишев в момента, само БСП може да бъде алтернатива, която да измете вредното управление на ГЕРБ, смята Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6722 |11.03.2012 Първанов: Борисов “играе театър” с бонусите на чиновниците . 68| 7657 |08.03.2012 Т. Дончева: В БСП сексизмът е дълбок . 62| 8399 |07.03.2012 Р. Петков: Първанов най-става за шеф . 41| 5549 |06.03.2012 Първанов иска БСП без бой, Станишев не я дава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads