Реклама / Ads
3| 6886 |11.07.2016 ПОЛИТИКА

Дончева преди преговорите вляво: БСП да не продават краставици на краставичар

.
Татяна Дончева
Кандидатите за президенти ще се установят, когато приключи регистрацията им, заяви по НТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. След приключване на преговорите със социалистите ще стане ясно ще има ли обща кандидатура. Преговорите започват утре.
 
Предполага се, че те ще минат в няколко тура или пък ще свършат още утре с отказ на страните, но резултатът им не може да се предпоставя. Ще трябва да стигнем до съгласие искат ли страните да постигнат победа в тези избори, а не искат ли да се обединят в коалиция, което не може да бъде самоцел. Това се прави в името на нещо, обясни тя.

Дончева посочи, че е доволна от резултата от допитването в БСП, защото Движение 21 постигнал висок резултат без никаква интервенция - 52% предпочитание имали АБВ, 49% - нейното Движение, при положение, че изходните позиции били много различни.

Няма път назад за мен към БСП, отсече тя. Не съм сигурна, че и за социалистите слепването на парчета чаша е добро.

Тя пожела да уточни две неща - първо: страните трябва да искат победата в името на която искат да си сътрудничат; ако не вярват в нея, те почват да се занимават с глупости, с решаване на техни вътрешни проблеми. Д 21 в такова нещо няма да участва. Второ - трябва да се вкючат за участие всички най-силни играчи. Какви са моите отношения с Първанов, Петков, Калфин, социалистическите лидери, е без значение, ако гонич максимален резултат. Той не може да се постигне с квази фигури, смята Дончева. АБВ е необходимо за победата, както и Д 21. Да смята някой, че аз и Първанов ще влезем в нелоялна конкуренция, не е реалистично. Не е реалистично преговорният екип да продава краставици на краставичар. Ако БСП затвори кандидата в своите редици, ще получи 65% от вота на социалистите, социолозите са им казали.

К. Каракачанов също ще участва в преговорите в сряда. Ние също правим срещи с различни партньори, каза тя.

ГЕРБ нямат ясен кандидат и Борисов пази мястото за себе си. Те смятат, че тактически не им е изгодно да оповестят кандидата си сега. Те ще разчитат на анонимност и на изборна машина, аз пък разчитам, че и у нас може да стане по-различно както при австрийци, румънци и други народи, каза още Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5231 |25.05.2016 Дончева: Плевнелиев пречи на кандидат за президент на ГЕРБ . 9| 4515 |20.05.2016 Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки . 31| 9837 |13.05.2016 Т. Дончева: ГЕРБ е в преса от експертната си безпомощност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads