Реклама / Ads
37| 10498 |10.03.2016 ПОЛИТИКА

Т. Дончева: С широка подкрепа ще се изритат мафията и мутрите от властта

.
Татяна Дончева
Лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева категорично заяви, че трябва да вървим в посоката на манифеста за защита на републиката от мафията и мутрите. Тя каза още, че „новият закон за обществените поръчки е малоумен".
 
„Гледам към президентските избори, защото мисля, че вятърът на промяната изисква обединение на усилията за отстраняване на мафията и мутрите от властта и от републиката.
Това означава обединяване на усилията без оглед на „лявото" и „дясно", обединяване за постигане на нормализация на политическата система на държавата и изтикване на преден план на нормално мислещи хора, способни да взимат решения за живота ни такъв, какъвто е", подчерта Дончева пред Би Ай Телевизия.

По думите ѝ ако обединяването се случи на президентските избори, то ще позволи в кратък срок да се стигне до предсрочни избори и системата да се обърнем.
„Президентската фигура е ценна с възможността да се обърнат нещата и да се тръгне по нов път", допълни Дончева.

Според нея „не може да сте алтернатива на мафията и мутрите, ако нямате широка подкрепа". Дончева каза още, че няма смисъл да се преговаря с ГЕРБ, тъй като от партията на премиера Борисов са статуквото.

По повод спрените еднолично от министър-председателя обществени поръчки, Дончева коментира, че той е човекът, който ги разваля, но и този, който ги е създавал.

„Той обикновено е несигурен, когато отвън му обяснят, че политическият му хоризонт не е дълъг", поясни тя. По думите ѝ неумението да разбираш, че държавата е един механизъм, е примитивизъм, но това се случвало, когато „имаме работа с вождове на туземски племена".

Дончева подчерта, че хората искат справедливост бързо, но тя не може да е бутафорна. „Няма витаещи съмнения, когато има закон. Проблемът не е, че Пеевски е спечелил обществени поръчки, а че у нас няма нищо сигурно. Въпросите към премиера трябва да са безкопромисни, независимо кой е той", каза тя и допълни, че проблемите у нас са непредвидимостта и „търсенето да откраднеш чужд бизнес".

Тя е категорична, че „новият закон за обществените поръчки е малоумен".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7563 |19.01.2016 Т. Дончева: ГЕРБ и АБВ издигат Калфин за президент! . 2| 5764 |10.01.2016 Миков с подкрепа за укрепването на организацията на БСП в община Видин . 26| 9850 |08.12.2015 Т. Дончева: Хр. Иванов да си тръгне, ако се уважава . 0| 5134 |30.10.2015 Николай Зайчев получи подкрепата на останалия на трето място в кметската надпревара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads