Реклама / Ads
9| 5015 |05.01.2010 ПОЛИТИКА

Дончева стяга лява формация, свири "свободно" на БСП

.
Татяна Дончева Източник: Вяра Йовева
През тази година екс червената депутатка Татяна Дончева ще реализира своя политически нов ляв проект. Това обяви самата тя по БНР днес.
 
Дончева изтъкна, че това все пак зависи от събирането на хора, които да бъдат обществено представени като автори и генератори и подходяща ситуация в държавата, защото ако няма добър фон това ще потъне "като лабораторно упражнение", което някой си прави "от любов към спорта". "По -същественото е да има алтернатива на сегашното управление и тя да се схваща от хората като нещо разумно и нейни изразители да бъдат хора, които обществото познава като сериозни и задълбочени и като такива, които не говорят празни приказки", каза Дончева.

На въпроса кои ще бъдат другите лица в новата политическа формация, Дончева каза, че е по-добре "да оставим нещата за премиерата". Тя каза още, че разбира, че има глад за нова формация, защото "непознати хора ме спират по улиците и питат "Хайде, кога". "Имам голям брой симпатизанти, което значи, че има нещо, което липсва и те го свързват с мен", каза още бившият народен представител от "Коалиция за България".

"Обявили сме проект, който е проект за хора, не мисля, че ще дискриминира когото и да било", отговори Дончева на въпрос за евентуалното участие на хора от тайните служби в проекта. Тя уточни обаче, че "няма да допусна тайните служби да ни превърнат в марионетки." Но всеки, който участва ще трябва да се знае с какви свои качества участва. Дончева каза още, че държи на мнението си, че хора, които са били в края на тоталитарния период и по време на прехода в службите са по-грамотни, пипат по-внимателно и са по-задълбочени от колегите им, които са работили само през последните 20 години.

Отношението към партиите на прехода и ще бъде естествена изява към новото движение, но то ще бъде обърнато напред и към това, което има да се прави, допълни потикът.

По повод предстоящата политическа 2010 година Дончева каза, че не очаква толкова сложни комбинации, колкото комбинации, "известни в политическия фолклор като "номера от селски вечеринки". Предпоставките, според нея са в основните лидери на политическата сцена, които определят облика на сегашните мнозинства. Тя каза, че в самото управление има известни проблеми, но хората имат по-занижен критерии. "Отговорно твърдя, че не може който и да е министър-председател, на която и да е страна да употребява 2-3 часа от деня за спортуване" допълни Дончева. Според нея проблемът е, че държавните проблеми се решават импровизирано и това ще избие. Тя каза още, че една от невралгичните сфери в последните месеци е била изборът за еврокомисар. "Нито Барозу, нито ключовите хора на европейската политика са елементарници, които можеш лесно да подмяташ", допълни тя и каза, че "същата история е с Русия- ако имаш нещо против важен проект, трябва да го кажеш.

Дончева каза още, че не е прилично сутрин, обед и вечер да се говорят различни неща по един и същи въпрос и даде пример със заплатите на учителите. Според нея същото е положението със социалните искания,с политиката по отношение на доходите, с данъците.

"Имаме много дългове, не знам защо се борихме за малък дефицит, като повечето европейски държави са с голям", допълни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6442 |21.12.2009 Управляват ни на принципа "проба-грешка" . 33| 6286 |27.10.2009 САЩ: Управляващите в България се месят в религиозни спорове . 14| 7585 |13.05.2009 Татяна Дончева напуска политиката . 10| 14478 |20.01.2009 Как се изчисляват сметките за парното при промяната на цените?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads