Реклама / Ads
39| 11019 |05.02.2015 ПОЛИТИКА

ДПС удря Борисов с компромати и тютюневи протести

.
Компромати пак влизат в действие
Премиерът Бойко Борисов да бъде удаен с копромати. Това решение са взели неколцина висши шефове в ДПС на сбирка късно във вторник. Решението е било съгласувано с почетния председател на движението Ахмед Доган в неговите сараи. Преди това обсъждането на компроматната акция и атака е нищено в х-л "Берлин" в столичния кв. Бояна.
 
Че там текат странни процеси личи и по това, че всички заявки за тържества в ресторанта са отменени, съобщиха за Фрог нюз хора от персонала. Засилена била и охраната, а лъскави лимузини докарвали важни персони от политиката и магистратурата.

 Предложението на Местан за промяна на българските имена на турци в регистрите от времето на възродителния процес било замислено с провокативна цел - предизвикване на скандал в парламента. Няма друго обяснение за закъснялата "загриженост" на ДПС след като няколко пъти вече управлява страната, и чак сега да повдига подобен въпрос, коментират анализатори.

 

Компроматите срещу Борисов трябвало да го принудят да тръгне към догоорки между ГЕРБ и движението. Те били за финансови злоупотреби и участия на премиера във фирми и бизнес чрез подставени лица.

 

Третият фронт срещу него били протестите на тютюнопроизводителите. Натискът е планиран, тъй като в ДПС били абсолтно наясно, че сред големите играчи в изкупуването на продукцията са "Булгартабак" и някои фирми, за които се счита че са на техния депутат Делян Пеевски. Кратка статистика показва, че всички протести странно съвпадат с последващи обещания за бързо изкупуване от страна именно на "Булгартабак". По този начин ДПС първо създава "проблем", а после праща емисари да го решат и се представят като спасители на отрудените тютюнопроизводители. На много места изкупуването на тютюна се е превърнало в политика. Ще ви платим стоката, но вие ще агитирата и гласувате за нашите кандидати. В повечето случаи тези кандидати са спуснати от централата в София и нямат нищо общо с района, откъдето стават депутати. Тютюневите протести има още една цел - за отвлекат вниманието от митническите проверки в поделения на "Булгартабак" за незаконно производство и контрабанда.

 

Целта на сегашната акция на ДПС е натиск срещу правителството и управляващата коалиция, както и създаване на хаос, който да покаже, че властта не се справя. Много е възможно компроматите срещу Борисов да излязат от среди, които на пръв поглед нямат нищо общо с движението или от анонимни източници. Един такъв вече бе изпробван в текст за известна журналистка и премиера в любимия сайт на Пеевски. Тогава ще му предложат същата схема като на тютюнопроизводителите: дай да се договорим, а ние ще те защитим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5730 |04.02.2015 Борисов: Наредих на Ненчев - никакви ангажименти към НАТО . 31| 6015 |20.01.2015 Борисов: Пошегувах се за жена-президент /обновена/ . 42| 6760 |16.01.2015 ДПС стартира президентската кампания на Б. Борисов . 22| 18013 |15.01.2015 Вицове за Джон Кери и Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads