Реклама / Ads
31| 6529 |18.04.2011 ПОЛИТИКА

ДСБ и СДС сближават позициите си за изборите

.
Екатерина Михайлова
ДСБ предлагат на СДС да се явят на изборите с името и във формата „Синята коалиция". Това обяви Екатерина Михайлова по време на пресконференция в централата на партията.
 

Кандидатите за кмет на София и номинацията си за президент от „Синята коалиция" двете десни партии ще определят чрез предварителни вътрешни отворени избори, уточни Михайлова.

Тъмносините предлагат да бъде подписано национално коалиционно споразумение, което ще определи правилата за явяване на изборите за президент и за местна власт. В споразумението ще се определи още кои кандидати ще бъдат излъчени и на кои места „Синята коалиция" ще подкрепи кандидат на друга партия, обясни Екатерина Михайлова.

Ако не се стигне до съгласие и обединение на двете партии около един кандидат, от ДСБ предлагат две дати за вътрешни предварителни избори - 12 или 19 юни. Вътрешните избори ще се проведат в един ден и ще са за президент, кмет на София и за местата в страната, за които не се е стигнало до споразумение.

„Датата трябва да бъде такава, че да гарантира честни избори и да бъдат определени единни правила за издигане на кандидатите", коментира Михайлова.

Освен това предварителните вътрешни избори ще лансират образи, идеи и ще сблъскат програми. По думите на Екатерина Михайлова на много места вече има съгласие и споразумение за подкрепяне на един кандидат. Най-важното сега е, че месеци преди изборите „Синята коалиция" ще излезе с разпознаваеми лица, които вече са представили предизборната си платформа и ще имат по-добри шансове по време на вота, посочи още тя.

„С това, което чухме преди два дена от страна на СДС ние смятаме, че те стигат до това наше предложение, т.е. има съвпадение на тези идеи", допълни Михайлова.

Коя ще е номинацията на ДСБ за кмет на София, ще реши столичната организация на партията, поясни зам.-председателят на ДСБ.

„Ще гласуваме не само за имена, а и за принципи", допълни Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6234 |18.04.2011 Партиите се държали така, сякаш изборите са след 2 г. . 72| 6225 |16.02.2011 Пл. Юруков си направи нова партия ВОТ за изборите . 30| 8083 |10.01.2011 Едвин Сугарев: БСП си разчиства пътя за изборите . 47| 6807 |09.01.2011 Ако изборите бяха днес: ГЕРБ - 22 %, БСП - 11 %

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads