Реклама / Ads
4| 7010 |03.06.2019 ПОЛИТИКА

Душана Здравкова: Оставките в ГЕРБ няма да решат нещата

.
”ГЕРБ спечели тези избори, но припомням че през 2007 година, когато още не бяха структурирани добре партийните звена, защото нямаше и 6 месеца от учредяване на партията, ГЕРБ имаха 5-има депутати, а сега – с впрегнат целия институционален механизъм, всички партийни структури, са 6. За каква голяма победа може да се говори”.
 

Това каза за БНР Душана Здравкова - един от учредителите на гражданско сдружение

 

„Граждани за европейско развитие на България“, а след това и евродепутат от партия ГЕРБ. Тя коментира и ниската избирателна активност на евровота:

 

„70% от българските граждани всъщност не вярват в партийния модел, не вярват в това, което им предлагат партиите въпреки огромния финансов ресурс, с който разполагат“.

 

Намеренията на лидера Бойко Борисов да прочисти партията, тя коментира така:

„Аз съм гражданин. Партийната работа си е на функционерите вътре! Мен ме интересуват резултатите. Аз питам как ще се активизират тези 70%, които не гласуваха на тези избори? Как ще се направят европейските политики и политиките в една държава? Ще има ли визионери, ще има ли промяна във философията, в концепцията, защото само такава промяна може да доведе в промяна на модела. Всичко друго - дали едни магарета ще бъдат заменени с други, дали 5, 15 или 55 оставки ще бъдат приети - това няма никакво значение, ако няма смяна на визията и на модела. Оставките няма да решат нещата. Ще ги решат, дотолкова и колкото се позволи на гражданите да участват. Все още съществува шанс - сдружението съществува, то е похлупено. … Може да се направи така, че отново да заработят клубовете в различните градове, може да се събере тази маса от хора с енергия, с граждански заряд, който да донесе промяната. Иначе вътрешнопартийната работа си е работа на партийните функционери“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6287 |31.10.2018 Проф. Ал. Маринов: Оставките са закъснели, предсрочните избори са неизбежни . 9| 14515 |13.09.2018 Петър Чолаков за Фрог: Не президентът бави оставките на тримата министри, а ГЕРБ . 2| 4963 |13.09.2018 Народното събрание ще гласува оставките на тримата министри . 3| 4363 |10.09.2018 Управляващите решават за оставките на тримата министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads