Реклама / Ads
23| 6534 |03.06.2009 ПОЛИТИКА

Единадесет причини да се гласува за Европейски парламент

.
Пламен Цветков Източник: Вяра Йовева
Активността на българина ще срази червената олигархия, казва историкът
 

 Проф. Пламен С.Цветков

1.Европейският парламент е пряко свързан с джоба на всеки един от нас, тъй като той контролира средствата, разпределяни от Европейската комисия за отделните страни-членки.

2.Европейският парламент е единствената институция на ЕС, която се избира пряко от гражданите на страните-членки. При това правомощията на Европейския парламент непрекъснато нарастват и ще продължат да нарастват. След като Лисабонският договор влезе в сила, Европейският парламент ще определя живота на гражданите на Европейския съюз в още по-голяма степен, макар че и сега ролята му никак не е малка.

3.Цели 80% от законите, гласувани в парламентите на страните-членки, включително в нашето народно събрание, са всъщност приложение на нормите, гласувани най-напред от Европейския парламент.

4.Европейският парламент играе и съществена роля за утвърждаването на новите правила във финансовата сфера, с които да бъдем предпазени от кризи като сегашната. С оглед на това трябва да се противодейства на изкушението за повече държавна намеса в икономиката, едно изкушение, което винаги се засилва в условията на финансова и икономическа криза.

5.Предстои приемането на финансовата програма на Европейския съюз до 2020 г. Новите субсидии за страните-членки също ще минават за одобрение през Европейския парламент. Става дума за парите, които България ще получава след изтичането на сегашната програма през 2013 г. Не дай си Боже и тези средства да не могат да се усвояват от некадърната българска администрация или червената олигархия да продължи с опитите за тяхното обсебване, но това вече зависи от предстоящите избори за 41-о народно събрание..

6.Европейският парламент може да изработи нормативна база, задължителна за всички страни-членки, върху която да се изгради общата енергийна политика за разнообразяване на енергийните източници и за намаляване на зависимостта на Европа от Русия. Тази нормативна база може да забрани или най-малкото силно да ограничи възможностите на отделните държави-членки на Европейския съюз да сключват с Русия двустранни договори за доставка на енергия и суровини. В сегашния момент такива договори фатално подкопават усилията в тази насока.

7.Европейския парламент може и трябва да приеме решение, позволяващо изграждането на нови атомни електроцентрали само на онези страни-членки, които са в състояние да обезпечат на своя собствена територия депозирането и опазването на отработеното ядрено гориво без заплаха за населението. Между другото така ще може да се анулира и скандалният и национално самоубийствен договор на България с Русия за АЕЦ “Белене”.

8.Институциите на Европейския съюз вече доказаха, че могат да поозаптят собствените ни бандити и да ни предпазват от тях, дори и да са на власт. Благодарение на натиска на депутати от Европейския парламент управниците ни се съгласиха, макар и с очевидна неохота, да отворят архивите на комунистическата “Държавна сигурност”. Именно европейските институции удариха триглавата коалиция през пръстите, когато тя започна да си пълни гушата с парите от фондовете по различни програми.

9.Който не познава миналото, е осъден да го изживее отново. Европейският парламент вече прие решение, което осъжда недвусмислено престъпленията на руския комунизъм, на германския националсоциализъм и на всякакви диктатури. Следващата крачка трябва да бъде решение, което да направи наказуемо отричането на комунистическите престъпления срещу човечеството така, както е наказуемо отричането на Холокоста.

10.Европейският парламент може да нанесе сериозен удар по червената олигархия, която е в основата на организираната престъпност у нас, като забрани на кадри на репресивния апарат на комунистическите режими да бъдат избирани за евродепутати.

11.Има за кого да гласуваме. Изборите за европарламент на 7 юни ни дават възможността да покажем на триглавата коалиция жълт картон, за да можем на изборите за народно събрание на 5 юли да я изгоним от терена. Време е да ги изритаме, време е начело на страната ни да застанат най-сетне национално отговорни и неподправено български сили, а не продажни формации като БСП, ДПС, “Атака”, РЗС, “Напред” и ЛИДЕР, които пряко произлизат от кадрите на комунистическата “Държавна сигурност” и се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско (за жалост влиятелни кръгове в НДСВ и ГЕРБ също са обвързани с “Държавна сигурност” и са податливи на руските имперски домогвания).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5998 |03.06.2009 Ал. Маринов: В листите ще се положат грижи за заслужилите . 39| 11251 |02.06.2009 Илиана Йотова: Борисов се страхува от Станишев . 2| 8344 |01.06.2009 Българка бди до Ян Палах след Пражката пролет . 14| 5301 |31.05.2009 Изгоря предизборна шатра на БСП в Банкя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads