Реклама / Ads
6| 14798 |30.01.2017 ПОЛИТИКА

Екимджиев за Фрог: Прокуратурата да провери „връзките” на Пеевски с ИД

.
адвокат Михаил Екимджиев
Българската прокуратура трябва да образува досъдебно производство и да разгледа сигнала на банкера Цветан Василев за контрабандата на цигари на Делян Пеевски в посока Ислямска държава. „Оправданията”, че няма да се разследват данните, изнасяни от Василев заради това, че е обвиняем и че може да говори каквото си иска, са мантра за наивници. Това коментира пред Фрог нюз адв. Михаил Екимджиев по повод изнесените данни на банкера в последното му интервю пред сръбски медии.
 

Дори да приемем, че Цветан Василев е бил  част от организирана престъпна група, това не значи, че неговите показания могат, с такава непосилна лекота, да бъдат игнорирани. Всеки запознат с техниките за разследване на мафиотските структури знае, че до техните босове най-често се стига, когато някой мафиот наруши омертата и проговори.

 

След поредното интервю от страна на Цветан Василев, контрата остава в българските служби и в Прокуратурата. Техните ръководители извършват престъпление срещу правосъдието, след като, при наличие на данни за тежки престъпления от общ характер, при наличие на обществен и медиен интерес, отказват да изпълнят конституционното си задължение за разследване.

 

Държа да припомня, че преди близо 2 години Прокуратурата и СГС направиха всичко възможно да осуетят процедурните възможности за екстрадиране на Цв. Василев от Сърбия. Това беше постигнато чрез отказа на СГС да разгледа жалбата от защитата на Цветан Василев срещу определената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Този отказ стана желязно основание на сръбските власти, на базата на Европейската конвенция за екстрадиция, да откажат връщане на Василев в България, тъй като българският съд не се е произнесъл по жалбата на защитата срещу задържането му под стража. Екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия се иска именно за изпълнение на тази мярка. След като нейната законосъобразност не е проверена от българския съд, който не се произнесъл по жалбата на защитата на Цветан Василев, сръбските власти имат всички основания да откажат екстрадиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11995 |30.01.2017 Само във Фрог: Правителствените новини идват с агент „Талев” . 2| 11392 |27.01.2017 Само във Фрог: Бандити намушкаха полицай, МВР крие за тежкия инцидент . 1| 4675 |27.01.2017 Съдът и прокуратурата плащат 20 000 лв. за Стоян Балтов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads