Реклама / Ads
20| 13581 |22.07.2019 ПОЛИТИКА

Елена Йончева: Скандалите с Борисов 3 не спират - има доказателства за къщата в Барселона, за Ларгото, за ”Ало, Банов”

.
Елена Йончева
Скандалите при това правителство не спират. Има достатъчно доказателства в прокуратурата - за къщата в Барселона, за Ларгото, за Ало, Банов съм, за АПИ. Досега не сме получили никакви резултати, въпреки че сме подали изключително много доказателства, за които са работили много юристи. Това каза пред камерата на БТВ евродепутатът от БСП Елена Йончева.
 

Преди дни от АПИ се подиграха не само с БСП, но и с българските избиратели. От АПИ ни размотават и не дават да се направи европейска проверка на пътищата ни. Правителството също ги защитава, защото всички са наясно, че при една проверка ще излязат страшни неща. Думите на Борисов, че ще подкрепи Кьовеши за европейски прокурор са поредното лицемерие, категорична беше Йончева.

 

Орязването на субсидиите е удар по демокрацията. Това е удар срещу опозицията и опит на ГЕРБ да се задържи на власт. ГЕРБ контролира всичко, включително и бизнеса. Коя е тази фирма, която ще подкрепи опозицията, като знае, че ще бъде ликвидирана от управляващите? Българите не вярват на политическата система и на българската, и на европейската. Това е така, защото ЕНП дълги години прикриваше престъпленията на управляващите у нас, посочи Елена Йончева.

 

Не съм се скрила след изборите. Битката за мен продължава, вече и на европейско ниво. България е авторитарна държава и ни трябват съюзници, за успеем да преборим този авторитаризъм. Причината да не сме още диктатура е членството ни в ЕС, смята тя.

 

Йончева коментира и изборите  в ЕП: "Гласувах "против" Урсула фон дер Лайен. Тя не беше от водещите канидати за председател на ЕК и никой не беше започнат с нейната платформа. Тя направи много силно изказване в Европарламента, но с него се опита да се хареса на всички. За съжаление сделката надделя. В групата ни в ЕП имаме прекрасни работни отношения и нямам проблеми със Сергей Станишев. В БСП сме демократично настроени и всеки има право да изкаже своето мнение. Можеше да се избегнат проблемите при съставянето на листата, но за това попитайте ръководството на партията. Бойко Борисов е подкрепил Сергей Станишев, защото всички други са го направили в Европейския съвет. Това не го прави държавник. Ние не спечелихме нищо от преговорите в Европейския съвет. Нашето правителство се луташе до последно. България не е в Шенген и Еврозоната заради корупцията, непрекъснатите скандали, проблемите с обществените поръчки. Цял ден мога да говоря за тези неща. Последният скандал е с хакерската атака. CNN обяви вчера, че цяла една държава е хакната. Това е безпрецедентен случай", каза още Йончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5716 |17.04.2019 Елена Йончева: Всяка четвърта българка е обект на насилие . 23| 7633 |14.04.2019 Елена Йончева: Имаме документи за корупцията на Банов . 11| 7862 |10.04.2019 Елена Йончева: Всички оставки водят към ”Борисовгейт” . 11| 6551 |05.04.2019 Елена Йончева: Трябват нови избори и рестарт на системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads