Реклама / Ads
94| 7457 |07.04.2015 ПОЛИТИКА

В. Енчев: Борисов се върна заради ниска политическа култура

.
Велизар Енчев Източник: Булфото
"Българска пролет" е първата партия, основа изцяло в социалните мрежи. Това е движение за радикална промяна. Основна цел на местните избори ще бъде да изместят партия ГЕРБ. В политически план това е най-голямата опасност за България.
 
Това коментира пред Нова телевизия основателят на „Българска пролет“, журналистът и независим депутат Велизар Енчев. Преди два дни официално във Велико Търново Енчев основа своята партия, с която смята да се яви на предстоящите местни избори през есента на тази година.

Според Енчев Бойко Борисов се е върнал на власт, защото политическата култура на българския народ е изключително ниска, а след години на чалгализация българинът е започнал да харесва грозното и изкривеното. "Ние сме пробивът в системата", уверен е Енчев. По думите му партията му ще води социална, антиолигархическа и антиимпериалистическа политика.

По-конкретно мерките, които трябва да бъдат взети според Велизар Енчев са две - да се върне държавата и да се върне моралът. "Ще водим жестока битка срещу неолибералния морал", обеща Енчев, но не влезе в подробности точно какво според него се включва в това определение.

Като пример за провалена държавност депутатът показа Бонова книжка на свой роднина от масовата приватизация през 90-те години. "Това е най-голямата измама в България", повтори Енчев и обяви, че една от първите мерки, които неговата партия ще предприеме, е анулирането на всички сделки от масовата приватизация, там където приватизаторите не са развили предприятието.

"Масовата приватизация това е масова измама и на това трябва да се реагира, заяви Енчев и посочи като пример за лоша приватизация "Нефтохим Бургас", където напълно е приложен моделът на дивашки руски капитализъм.

Според Велизар Енчев държавата трябва да откупи трите електроразпределителни дружества, както е направила това Албания.

По повод на съседните страни и сравнението, което се налага между говоренето на Велизар Енчев и гръцката СИРИЗА, самият той каза, че подкрепя изцяло идеите на СИРИЗА, но не и самата партия, тъй като тези идеи не се изпълняват на практика. Енчев настоя, че по-добрият пример за добра и националноотговорна политика е премиерът на Унгария Виктор Орбан, който отстоява националните интереси.

Кога ще имаме такъв държавен глава като Милош Земан, който ще посети парада на Червения площад в Москва. Или като Орбан, който заяви, че не го интересуват евродирективите и ще построи АЕЦ, размечта се Велизар Енчев. Споменът за това, че сме затворили блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй", го докара до съжаление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4730 |06.04.2015 Цацаров се сприказал с Борисов за ГПК . 28| 5281 |03.04.2015 Борисов: След няколко месеца Румъния ще бъде зад нас . 58| 5680 |31.03.2015 Борисов: Срещал съм се с Цветан Василев . 17| 5324 |29.03.2015 Борисов: Малшансът на "Южен поток"- попадна на лакомници и Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads