Реклама / Ads
4| 5744 |10.09.2017 ПОЛИТИКА

Евродепутат съобщи за корупция на границата ни с Турция, Джамбазки не е съгласен

.
През седмицата холандският евродепутат Кати Пири съобщи, че над 200 души са й писали, за да се оплачат от корупция на границата между Турция и България.
 
„Една от схемите е да се поставят 5 евро в паспортите, за да преминеш по-бързо границата. Освен това получихме оплаквания за големи глоби, ако автомобилите не бъдат дезинфекцирани или ако радарите засекат превишена скорост. Граничарите казвали, че глобата е 300 евро и тогава започвали да се пазарят. Ако платиш 50 евро кеш, можеш да продължиш безпроблемно, но няма да получиш документ за какво те глобяват”, заяви Кати Пири пред Нова телевизия.

Думите й разгневиха евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „Наказателната отговорност винаги е лична. Ако има митничар или граничар, който е изнудвал някого, това трябва да бъде доказано и този човек трябва да бъде осъден и наказан”, коментира Джамбазки.

„Да кажеш, че българските граничари нарочно правят опашки по границата с Турция показва две неща – непознаване на географията на континента и политическата ситуация и прехвърляне на вътрешно холандските проблеми на българска територия”, смята Джамбазки.

Кой крив и кой прав лесно може да се установи. достатъчно е да се изпратят трима-четирима души да преминат границата със скрита камера и единият от евродепутатите ще се окаже лъжец. Защото корупция има, но наказани за нея почти липсват.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6521 |09.09.2017 Атанас Атанасов: Битка срещу корупцията няма, въпросът е кой да назначи новия ”Златанов” и да пише в тефтерчето му . 8| 4587 |08.09.2017 Румен Радев: Не ми е самоцел да назначавам шефа на антикорупцията . 2| 4218 |07.09.2017 Жельо Бойчев: Корупцията ще свали правителството от власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads