Реклама / Ads
59| 10452 |25.02.2014 ПОЛИТИКА

Фандъкова служебен премиер, Цв. Бориславова готова да управлява

.
Източник: Булфото
Опозицията и коалиционните партньори на Коалиция за България готвят пуч на кабинета на Пламен Орешарски, се заговори в кулоарите на парламента. Както се очаква, ГЕРБ ще даде тон на бойкота, след което той ще бъде подет от патерицата „Атака” , а коалиционния партньор на правителството - ДПС щял да се присъедини "с неохота".
 

 

ГЕРБ така и така не влиза в Народното събрание, националистите често саботират кворумите, остава да бъде последвани от хората на Лютви Местан, за да капитулира правителството. Повече от ясно е, че без техните гласове в пленарна зала управляващите са безсилни.  

 

В заверата участва още ДСБ, която също има своите планове за политическо бъдеще. Възможно било това да стане без останалите участници в "Реформаторския блок". Говори се, че партията на Николай Бареков с „България без цензура” също е за предсрочни избори, тъй като трупа подкрепа и иска да използва върховата си форма. Бареков обаче бил против кандидатурата на Фандъкова, защото тя е изцяло повластна на Бойко Борисов.

 

Превратаджиите вече са решили и кой да стои начело на правителство, което трябва да е служебно до провеждането на избори. Те са се спрели на столичната кметица Йорданка Фандъкова. Нейното име вече е спрягано за поста премиер през миналата година. Тогава обаче тя отказа предизвикателство и от това се възползва  дипломатът Марин Райков.

 

Според източници на Фрог нюз зад цялата офанзива стои шефката на СИбанк Цветелина Бориславова. Тя се надявала при евентуално завръщане на ГЕРБ във властта да внедри свои кадри и такива на кръга "Капитал" в новото правителство. Очаквала тогава да спрат и проверките й от Брюксел, както и да се прекратят  производствата за премахване на вече изградения лифт „Двата моста” в Пампорово.  

 

Припомняме, че преди време Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установи незаконен строеж на лифт „Двата моста” в Пампорово, в землището на село Стойките. Той е бил без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж. Заради това на „Пампорово“ АД, собственост на Бориславова, е съставен акт, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти.

 

Европейската комисия пък проверява дали „Пампорово” АД получава нерегламентирана държавна помощ, след като ползва държавни земи и гори от Държавния поземлен фонд и Държавния горски фонд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8161 |25.02.2014 Tимошенко? Не, благодаря! . 55| 7293 |25.02.2014 КНСБ: 3/4 от българите очакват предсрочни избори . 106| 8004 |24.02.2014 Радан Кънев: Моята работа е Борисов да не е лидер на дясното . 54| 7177 |24.02.2014 Президентът да реши бързо за Изборния кодекс, подкани Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads