Реклама / Ads
15| 8693 |26.11.2017 ПОЛИТИКА

Фанфари на четвъртия когрес на ГЕРБ, ”въздържали се” и ”против” няма

.
Борисов по време на четвъртия конгрес на ГЕРБ
Фанфари за нечувани успехи белязаха изказванията на лидерите на ГЕРБ на четвъртия отчетно-изборен конгрес - Горанов, Дончев, Фандъкова, Николов, Цветанов. Борисов бе преизбран за лидер на партията. На всички гласувания нямаше ”против” и ”въздържал се”, а само ”за”. Нищо ново - като при Тато- Тодор Живков.
 
Делегатите чуха дежурните поздравителни адреси от европейските лидери, чийто партии са част от семейството на ЕНП. На български, с „Добър ден“, пък поздрави делегатите зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи. Поздравителен адрес имаше и от коалиционния партньор на ГЕРБ - „Обединени патриоти“ (ОП). Отправи го съпредседателят на ОП и лидер на групата им в парламента – Волен Сидеров.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи позитивните тенденции при макроикономическите показатели. Благодари и на кабинета, от който също е част, че е поставил човека в центъра на политиките. Говори и за класическото за финансов министър „да не харчим повече от колкото можем да изкараме“ и излезе с извод: „Популизмът е по-вреден от алкохолизма. От алкохолизма можеш да се излекуваш. Българинът вече различава рационалното от демагогията на популизма“.

Последваха изказвания на вицепремиера Томислав Дончев и на кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов все в същия дух - с успехи и розово бъдеще.

Кинопреглед на историческите събития от създаването на ГЕРБ до днес се появи по модерната, специална технология.

В отчета Цветан Цветанов изброи изборните постижения, в това число и на кметските избори и наблегна на разбиването на модела ДПС в смесените райони. На свой ред той благодари на ОП като коалиционни партньори за подкрепата за вторив кабинет „Борисов“ макар и без да са част от коалицията. А по думите му, всички останали били в колаборация с БСП.

За общинските листи година по-рано, през 2015-а, ГЕРБ имала по-малко гласове от тези за загубилите кандидати за „Дондуков“ 2. Така Цветанов стигна до вота през 2017 г., като победата им дала възможност да направят „един силен юмрук“ и да управляват.

„Когато една партия има над 93 000 членове, всеки от тях трябва да носи персонална отговорност за действията си, защото всеки член на партията може да допринесе до лошия авторитет на партията, който се гради с години“, напомни и Цветанов.

Дойде ред да се изкаже и Първия в партията - Бойко Борисов.

Премиерът рече: Дори механично друг освен нас с партиотите нямаше как да направят правителство. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ. Според него в момента има едно монолитно сплотено мнозинство в парламента. По повод събранията на БСП Борисов уточни, че техните конгреси са "Анти ГЕРБ" и "Анти Борисов" конгреси. „Трябва много активно да се поддържаме с колегите от Патриотичния фронт“, заяви Борисов.

Относно предложенията за промяна в Конституцията Борисов отчете, че ГЕРБ не е против приватизацията. „Искахме да атакуваме тези, които са направили приватизационните сделки“, коментира министър-председателят. Той заяви, че от 100 души, излезли да искат оставката на Йорданка Фандъкова, 50 са от БСП. „Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжна да я защити“, коментира Борисов. След изказването на Борисов с пълно единодушие бе приет отчетът за работа на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ.

На всички гласувания всичките 1200 делегати гласуваха категорично "за" - без "против" и "Въздържал се".

На мястото на Цецка Цачева в изпълнителната комисия бе избран Диитър Главчев. Той бе избран за председател на Контролната комисия на ГЕРБ. И прочете декларация, която прие конгресът - че партията никога няма да управлява с БСП.

Борисов бе преизбран за шеф на партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5403 |29.10.2017 Деница Златева скастри ГЕРБ, били изнервени и притеснени заради вота . 5| 4570 |28.10.2017 Станишев: Симпатизантите очакват битка с ГЕРБ, а не да се изтребваме помежду си . 4| 5117 |10.10.2017 Кирил Добрев: Нова тройна коалиция-ГЕРБ, патриотите и ДПС спечели изборите във Вълчи дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads