Реклама / Ads
4| 4632 |18.12.2016 ПОЛИТИКА

Филип Попов: БСП няма да излъчва вечни депутати

.
Филип Попов
„БСП се променя. Има обществен повик за промяна. Това се видя и след резултата от президентските избори, и след референдума. БСП се реформира. Заложили сме радикални промени в Устава на партията по отношение на нейното функциониране”. Това заяви пред БНР народният представител от ПГ на „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” Филип Попов. Той обясни, че промените ще помогнат на всеки член на партията да се чувства ангажиран с политиките й.
 

„Вчера Националният съвет препоръча промени в Устава, с които председателят на партията да се избира с гласовете на членовете на БСП. Това е пряк избор. При номинирането на кандидати за депутати -  да не се издигат хора с повече от 12 г. в НС. Това е крачка напред за обновление, привличане на млади хора, нови лица и професионалисти”, обясни Филип Попов. Той информира, че идеята за мандатност е била предложена преди години и тогава  много малко гласове не са стигнали, за да стане факт.

 

„Този парламент е изчерпал доверието на хората. Всички парламентарно представени партии констатираха след президентските избори, че той не може да продължи своето съществуване. Трябва да се отиде на нови избори и следващото Народно събрание да получи своя кредит на доверие от хората и да се заеме с важните реформи за управлението на държавата”. Така Филип Попов коментира намерението на управляващите да сформират правителство с мандат на Реформаторския блок.

 

На въпрос, дали все пак не трябва да се състави управление, заради стабилността на България, той обясни, че именно с думата „стабилност” често се спекулира. „Зад нея се крие жажда за власт и преразпределение на националното богатство, както им е угодно на управляващите. Част от министрите станаха клиенти на прокуратурата, а целият Министерски съвет е компрометиран”, заключи Попов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4837 |07.11.2016 Арестуваха българин за източване на банкомати във Филипините . 2| 4004 |27.10.2016 Попов: Управляващите продължават да унижават и тъпчат опозицията . 2| 4685 |26.10.2016 Мистерия около излъчване на живо от Международната космическа станция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads