Реклама / Ads
73| 23903 |30.05.2016 ПОЛИТИКА

В. Филипов за Фрог: Русия блъфира с ”гръцки” поток

.
Васил Филипов
От нов вариант на ”Южен поток” през Гърция няма нужда. Защо? Първо – това съоръжение е много скъпо. Второ – не е ефективно. Путин търси най-различни поводи да контактува с изпадналата в несъстоятелност Гърция и нищо чудно и Ципрас някъде да е вербуван през времето и да е привлечен като съратник-социалист, за да го превърнат накрая в рубладжия.Това казва за Фрог експертът Васил Филипов.
 
Политиката на руските управляващи открай време е да кръстосват и създават по измислени поводи международни срещи с ръководни кадри от различни държави, за да могат да бъдат вербувани и привлечени с разни обещания определени политици, за да бъдат използвани за руските намерения в политиката. Така се създават руски сфери на влияния, обяснява той.

Газопроводите през Украйна са най-късият и най-евтин път на руския газ към Европа. Всичко останало, което правят и проповядват руснаците, е с цел. Целта е да се правят раздори и пробутват хора за други намерения и похвати , за разделение на европейската общност. Така че няма нужда от такъв „гръцки” газопровод и съм сигурен, че такъв няма да бъде реализиран, така както се случи с първия вариант на „Южен поток”, на турски поток и т.н. Тия потоци нямат бъдеще, защото Европа вече си има изградени газови инфраструктури, които работят добре. Това нещо ще струва ужасно скъпо и няма да бъде ефективно. Нека кажат какво им струва експлоатацията на „Син поток”, за да си прави всеки сметката. Русия блъфира тук. Трябват им мероприятия, да се водят разговори и докато се водят такива разговори се купуват и вербуват хора за влияние, които по-късно продават държавите си и подписват неизгодни договори в интерес на Русия и в личния интерес на подписващите, категоричен е Филипов. Казано по-просто – Русия всячески търси и създава поводи, за да контактува с Европейските държави, защото в другия случай е обречена на забрава и отричане!

И в България могат да се споменат много-много имена, които трябва да бъдат съдени  и осъдени за подобна зловредна и престъпна дейност. Но ги подминават. У нас нямаме съдебна система, която да преследва подобни деятели и затова също трябва да бъде разследвана, защото не обвинява хора, които са нанасяли щети за  милиарди долари на бедна България, смята бившият директор на Булгаргаз.

Ципрас е министър председател на една ограбена, мизерна, опоскана държава с изнервено до крайност население. Нищо няма да се договарят Борисов и Ципрас, просто ще си поговорят. Това са пиар акции. Няма какво да си кажат. Най-ще е добре да се разберат да разкарат тия ислямисти, които са се намъкнали на гръцка територия и да отървем България от ислямизиране. Това ще е доброто  за нас. Що се отнася до този нов поток, може би ще е по-полезно да поговорят за създаване на газов терминал за втечнен газ на Егейско море, който да обслужва България и нашите съседи на Балканския полуостров. Това ще е най-добре и нашият премиер е хубаво да разговаря за това. А що се касае за руските патоци, то няма смисъл да се губи времето с това, коментира предстоящата среща на премиерите на България и Гърция Филипов.Тая дъвка с интерконекторът също могат да я изкоментират, за кой ли път, освен ако Путин не е вменил друго на Съседа!

Експертът коментира и сондажите за газ и петрол в Черно море. Дори и да стане нещо в Черно море, аз искам да чуя има ли концесионен договор, има ли договорка и къде е мястото на България?  Защото ако се открие газ и петрол и те останат в ръцете на сондьорите, то ние нямаме формулирана  полза. За да се радваме и ние, трябва да знаем за какво става въпрос и какво сме договаряли при евентуално откритие. Защото сега нито е открит петрол, нито е добит газ, а милиардите хвърчат в ефира. Това нещо сега си е просто повод за коментари. Радост ще е, ако открият нещо. България ще спечели. Но трябва да има договор, за да не вземат концесионерите от нас толкова, колко взема и Русия за продаденият ни газ, заявява експертът.

Договорът за сега е неизвестен, но и ние засега не сме дали нищо. Дали сме концесията да правят сондаж. При разкритие обаче, не е коментирано и казано, какво ще получи България. На времето исках да създам смесени фирми с пет големи американски компании да направим  сондажи, които след откритие да бъдат наша, българска собственост. Настоявах тогава пред премиера Иван Костов   Булгаргаз да се заеме с това. Той не се съгласи, а можехме да стигнем до открития и добив  на  петрол и газ , и България да се замогне. Но явно в Москва са решили друго тогава и така си останахме с мечтите и празните ръце до днес...! В „Хан Аспарух” има газ, но дали ще го намерят е Божа работа... А петролът е в „Силистар”... Аз съм  оптимист, но трябва да дойде и друга система за управление, смята Васил Филипов.

Отделно бих попитал „министърката“, „Какво става с оня прословут сондаж в Чирен, който преди два месеца рекламираха?“ Там е станало гробище. Докараните  негодници и некадърници/като навсякъде/  да правят сондаж за 11 млн. лв.  са го компрометирали напълно! Изпуснали са газа, поради некомпетентност  и вече се губят огромни количества газ в земните недра, разкрива бившият шеф на Булгаргаз! Няма ли да се сложи край на този примитивизъм? пита експертът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5383 |09.05.2016 Абуаси пред Фрог: Ердоган е търговец, ще взима докато му дават . 1| 12966 |19.04.2016 Хр. Григоров за Фрог: Българи броят 100 млн. евро за „Токуда”, дават я на турци за 35 . 0| 10085 |18.04.2016 Доц. Христов за Фрог: ГЕРБ да не се прави на три и половина за корупцията . 2| 10771 |18.04.2016 Радева за Фрог: Не Бойко, Господ да слезе, няма да изтреби корупцията у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads